https://lat.sputnikportal.rs/20210717/pet-namirnica-koje-jacaju-imunitet-1127504722.html
Pet namirnica koje jačaju imunitet
Pet namirnica koje jačaju imunitet
Sputnik Srbija
Pet namirnica koje jačaju imunitet
2021-07-17T22:26+0200
2021-07-17T22:26+0200
2021-08-26T03:14+0200
medicina
zdravlje
ruski doktori
stil života
društvo
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110685/53/1106855357_0:159:3073:1887_1920x0_80_0_0_b4a8e96cad8550b801e1172f02fa5cc0.jpg
Specijalista je pre svega naglasio značaj hrane koja sadrži vitamin Ce, odgovoran za proizvodnju interferona i imunih ćelija. Dobra opcija je crna ribizla, jer 100 grama ove bobice sadrži 22 odsto potrebne dnevne količine vitamina Ce. Vitamin A takođe je važan za imune ćelije, a bosiljak je njegov odličan izvor. Dijetetičar savetuje konzumaciju tri ili četiri buketića bosiljka dnevno. Takođe se može kombinovati sa zelenom salatom koja, zahvaljujući velikoj količini vitamina Be koji sadrži, pomaže u borbi protiv stresa.Mirošnikov je takođe naglasio značaj mirođije za jačanje imuniteta. Fitoncidi koje sadrži imaju antibakterijska svojstva, objasnio je nutricionista u intervjuu za ruski kanal Moskva 24.Sve ove biljke se dobro kombinuju sa gamborima, kaže nutricionista, jer su morski plodovi bogati proteinima koji pomažu našem imunitetu.Pročitajte i:
https://lat.sputnikportal.rs/20210627/ruski-doktori-prekomerno-jacanje-imuniteta-moze-biti-opasno-po-zdravlje-1125762552.html
https://lat.sputnikportal.rs/20210516/sta-je-zapravo-istina-o-mitu-o-cetiri-bele-smrti---otkriva-srpski-profesor-1125375652.html
https://lat.sputnikportal.rs/20210618/ruski-doktor-otkriva-zasto-meso-ne-treba-kombinovati-sa-nekim-namirnicama-1125685349.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110685/53/1106855357_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_f484e1571ada67cd66821a2aef7af660.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
pet namirnica koje jačaju imunitet hrana za imunitet pet namirnica koje jacaju imunitet, hrana za imunitet, crna ribizla, bosiljak, zelene salata, gambori
pet namirnica koje jačaju imunitet hrana za imunitet pet namirnica koje jacaju imunitet, hrana za imunitet, crna ribizla, bosiljak, zelene salata, gambori
Pet namirnica koje jačaju imunitet
22:26 17.07.2021 (Osveženo: 03:14 26.08.2021) Ako ste zabrinuti za svoj imunitet i želite da ga ojačate, znajte da je moguće istovremeno uživati u hrani. Ruski nutricionista i doktor bioloških nauka Aleksandar Mirošnikov objasnio je koja je najbolja hrana za naš imunološki sistem.
Specijalista je pre svega naglasio značaj hrane koja sadrži vitamin Ce, odgovoran za proizvodnju interferona i imunih ćelija. Dobra opcija je crna ribizla, jer 100 grama ove bobice sadrži 22 odsto potrebne dnevne količine vitamina Ce.
Vitamin A takođe je važan za imune ćelije, a bosiljak je njegov odličan izvor. Dijetetičar savetuje konzumaciju tri ili četiri buketića bosiljka dnevno. Takođe se može kombinovati sa zelenom salatom koja, zahvaljujući velikoj količini vitamina Be koji sadrži, pomaže u borbi protiv stresa.
Mirošnikov je takođe naglasio značaj
mirođije za jačanje imuniteta. Fitoncidi koje sadrži imaju antibakterijska svojstva, objasnio je nutricionista u intervjuu za
ruski kanal Moskva 24.
Sve ove biljke se dobro kombinuju sa gamborima, kaže nutricionista, jer su morski plodovi bogati proteinima koji pomažu našem imunitetu.