00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
60 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
NEDELJNI PREGLED
Najvažniji događaji iz prethodnih 7 dana
06:30
30 min
DOK ANĐELI SPAVAJU
Prof. dr Bogoljub Šijaković: Hrišćanin – večiti putnik
16:00
60 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Osvetnici i klevetnici“
17:00
30 min
ENERGIJA SPUTNJIKA
Sankcije NIS-u – jasno je da ništa nije izvesno
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Ruski doktor otkriva šta ne treba jesti sa mesom

CC0 / Pixabay / Sirovo meso može biti izvor mnogih bakterija...
Sirovo meso može biti izvor mnogih bakterija... - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Pratite nas
Ruski endokrinolog i dijetolog Tatjana Bočarova otkrila je za Sputnjik sa kojim namirnicama ne bi trebalo meso da se kombinuje.
„Meso i mlečni proizvodi ne bi trebalo da se uzimaju tokom jednog obroka. Stvar je u tome da kalcijum, koji se nalazi u sirevima, mleku, jogurtima, umanjuje apsorpciju gvožđa za 50-60 procenata. Potrebno je to imati u vidu kada je reč o ishrani dece, trudnica i pacijenata koji boluju od anemije“, smatra Bočarova.
Hleb treba jesti umereno. - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Zašto bi trebalo jesti više hleba
Ona preporučuje da je korisnije da se uz meso popije čaša vode ili limunada, nego kafa ili čaj, jer polifenol tanin, koji se nalazi u tim napicima, takođe snižava apsorpciju gvožđa.
„Pored toga, meso se teže vari sa hranom koja sadrži skrob: hlebom, krompirom, kukuruzom i makaronama. Zbog toga, pacijenti koji imaju višak kilograma bi trebalo da meso kombinuju sa povrćem“, rekla je Bočarova.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala