Pet namirnica koje jačaju imunitet

© Fotolia / Gossip7Peršun i mirođija
Peršun i mirođija - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Ako ste zabrinuti za svoj imunitet i želite da ga ojačate, znajte da je moguće istovremeno uživati u hrani. Ruski nutricionista i doktor bioloških nauka Aleksandar Mirošnikov objasnio je koja je najbolja hrana za naš imunološki sistem.
Specijalista je pre svega naglasio značaj hrane koja sadrži vitamin Ce, odgovoran za proizvodnju interferona i imunih ćelija. Dobra opcija je crna ribizla, jer 100 grama ove bobice sadrži 22 odsto potrebne dnevne količine vitamina Ce.
Vitamin A takođe je važan za imune ćelije, a bosiljak je njegov odličan izvor. Dijetetičar savetuje konzumaciju tri ili četiri buketića bosiljka dnevno. Takođe se može kombinovati sa zelenom salatom koja, zahvaljujući velikoj količini vitamina Be koji sadrži, pomaže u borbi protiv stresa.
Mirošnikov je takođe naglasio značaj mirođije za jačanje imuniteta. Fitoncidi koje sadrži imaju antibakterijska svojstva, objasnio je nutricionista u intervjuu za ruski kanal Moskva 24.
Sve ove biljke se dobro kombinuju sa gamborima, kaže nutricionista, jer su morski plodovi bogati proteinima koji pomažu našem imunitetu.
Pročitajte i:
Ljudski organizam - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Ruski doktori: Prekomerno jačanje imuniteta može biti kobno po zdravlje
Brašno  - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Šta je zapravo istina o mitu o četiri bele smrti - otkriva srpski profesor
Sirovo meso može biti izvor mnogih bakterija... - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Ruski doktor otkriva šta ne treba jesti sa mesom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala