Vučić o Dečanima: Imam podatke

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima podatke iz Dečana da su dve osobe u vozilu novosadskih tablica bili u toj opštini, ali da nisu bili ni 500 metara blizu izvorišta vode.
On je to rekao komentarišući najnovije izjave predstavnika Prištine da su pre masovnog trovanja u Dečanima primećena „dva sumnjiva Srbina“.
„Dešavaju se mnoge stvari. Čekamo i slušamo šta će sve da kažu“, rekao je Vučić i podsetio da se u regionu za sve sukobe i loša dešavanja krivi Srbija.
„Kada sve to čujete ne možete da uvežete kako je nekome sve to palo na pamet. Pa onda vidite da pišu da Kurti ne žuri sa dijalogom jer čeka promenu vlasti u Beogradu. Kada pogledate sve to jasno vam je šta se dešava i koliko je teška i nezavidna politička pozicija Srbije“, rekao je Vučić.
On je kazao i da je primetno da se svi u regionu naoružavaju, i pomenuo da Albanija kupuje „barjaktare“, a da Turska i SAD dostavljaju značajna vozila i opremu Kosovu.
Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Upozorenje: Albanci okrivljuju Srbe za trovanje vodom — tako je počelo i 17. marta
„To nam nije pretnja ali ukazuje da je potrebno da imamo visoku dozu obazrivosti i precizno delujemo u budućnosti“, rekao je Vučić.
On je dodao da je jutros u generalštabu analizirana situacija u zemlji i regionu i istakao da nije u potpunosti zadovoljan iako je snaga Vojske neuporedivo bolja nego pre 10 godina.
Vojska tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Novi milioni evra za naoružanje Kosova*: Pod maskom ekonomskog oporavka – vojni dronovi
„Uvek ću da se borim za više i zahtevam spremnost, ali imamo dovoljnu silu da uzvratimo na bilo kakvog agresora. Nije laka pozicija“, rekao je Vučić.
Govoreći o izgradnji zdravstvenih centara u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, Vučić je kazao da je za Gračanicu projekat završen pre nedelju dana, a da se čeka završetak projekta za Kosovsku Mitrovicu.
Kako je istakao, njihova izgradnja biće značajna ne samo za ta dva mesta već i za sve Srbe koji žive na severu Kosova, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala