Zvezda opet pala u Podgorici!

© Foto : ABA / Dragana StjepanovićDetalj sa utakmice Budućnost - Crvena zvezda
Detalj sa utakmice Budućnost - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i drugi poraz u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti, rezultat meča u Podgorici je bio 81:80 posle dramatične završnice, a prvak regionalnog takmičenja biće poznat posle majstorice u Beogradu, gde su crveno-beli prethodno upisali dva trijumfa.
Nikola Mirotić u litiji - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Čoveku velikog srca su mnogi okrenuli leđa – zbog „izdaje“
Meč je rešen u dramatičnoj završnici, Zvezda je imala dva napada za pobedu, ali su bili neprecizni i Džordan Lojd i Dejan Davidovac
Utakmicu je ponovo obeležilo mnogo faulova, crveno-belima je dosuđeno čak 35, dok su domaći sankcionisani 17 puta, što je bila razlika i u broju izvedenih slobodnih bacanja.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džastin Kobs sa 22 poena i sedam asistencija, Luka Mitrović, bivši kapiten Zvezde imao je 13 poena, Nikola Ivanović je dodao 11, a Zoran Nikolić deset.
Na drugoj strani Džordan Lojd je upisao 23 poena, Ognjen Dobrić je zabeležio 13, a Lendri Noko je meč završio sa 12 poena i sedam skokova.
Uprkos lošem startu meča Zvezda je serijom 7:0 stigla do prednosti, a ona je na polovini prve deonice iznosila i 11 poena.
Budućnost je u nastavku uspela da uspostavi kontrolu i umanji zaostatak, ali je crveno-beli tim na prvi mali odmor otišao sa četiri poena viška.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Šok za Nikolu Jokića! /video/
Nastavak je doneo dobru igru ekipe trenera Dejana Radonjića, međutim Budućnost se nije predavala i posle pet minuta u drugoj četvrtini stigla je do koša razlike.
Do kraja poluvremena Budućnost je imala i samo poen zaostatka, ali je ipak Zvezda sa tri poena viška otišla na poluvreme.
U drugom poluvremenu trener podgoričke ekipe Dejan Milojević ostao je bez startnog centra Vilija Rida što je Zvezda iskoristila i na krilima raspoloženog kapitena Branka Lazića i njegovih trojki povratila je prednost iz prve četvrtine i najavila trijumf.
Zvezda je upala u prazan hod u finišu treće deonice, trojka Dejana Davidovca je odbila nalet Budućnosti, ali je domaćima novi zalet dao nesportski prekršaj Korija Voldena, međutim samo jedan poen iz tog faula omogućio je crveno-belima da ostanu na pristojnoj razlici.
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pravoslavna Evropa! /video/
Tenzije su obeležile i poslednji kvartal, Zvezda je održavala prednost, ali je veoma brzo Budućnost stigla do pola koša zaostatka, a posle razmena trojki došlo se i do izjednačenja na 76:76, tri i po minuta do kraja utakmice.
Budućnost je prvi put posle prve četvrtine povela nakon prekršaja Džordana Lojda nad Nikolom Ivanovićem, a na dva i po minuta do poslednje sirene crnogorski tim je vodio sa 78:76, ali je serijom od 4:0 Zvezda vratila prednost, košem Ognjena Dobrića pa njegovom asistencijom za Ognjena Kuzmića.
U poslednjem minutu Danilo Nikolić je promašio trojku, Zoran Nikolić je upisao skok i realizovao dva slobodna bacanja za izjednačenje na 80:80, 47 sekundi do kraja utakmice, a na sedam sekundi Lazić je napravio prekršaj.
Jedno slobodno bacanje je pogodio Kobs, Radonjić je zatražio minut odmora za poslednji napad, ali je Lojd promašio, na šest desetinki do kraja, što je ostavilo dovoljno vremena, međutim ne i za pogodak, iako je Davidovac uputio loptu ka košu. 
Serija je izjednačena na 2-2 i šampion ABA lige će biti odlučen u majstorici u Beogradu u petak. 
► Srbin je navikao na „atmosferu linča“ – da li će i mladi Amerikanac? /video/
► Jokić o propalom projektu: Nurkić i ja nismo mogli zajedno /video/
► Amerikanac izazvao Teodosića – da li će prihvatiti? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala