Šok za Nikolu Jokića! /video/

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, reprezentativac Srbije, odigrao je sjajnu partiju na startu plej-ofa NBA lige, ali je njegov Denver ipak poražen od Portlanda sa 123:109.
Prvi meč plej-of serije između dve ekipe koje imaju istoriju međusobnih duela u doigravanju obeležio je Jokić sa 34 poena i 16 skokova, ali je, iznenađujuće za njega, imao samo jednu asistenciju i to u finišu duela.
Tim Portlanda je uspeo da neutrališe Jokićeva karakteristična dodavanja, te da spreči protok lopte u napadu, što je bio i ključ za njihovu pobedu.
Uz Jokića na visini zadatka bio je još Majkl Porter sa 25 poena, Eron Gordon je dodao 16, a dvocifreni poenterski učinak imao je još samo Monte Moris sa deset poena.
Na drugoj strani Demijen Lilard je imao 34 poena i 13 asistencija, Si Džej Mekalum je dodao 21, Karmelo Entoni 18, dok je Jusuf Nurkić imao 16 poena i 12 skokova.
Odlučujuću razliku Portland je stekao u trećoj deonici koju je dobio sa 13 poena (38:25), a do kraja meča ta ekipa je samo povećala svoju prednost, dok Jokićeva družina nije uspela da uhvati korak i učini duel zanimljivijim.
Sledeći meč serije je na programu u noći između ponedeljka i utorka, a prva ekipa koja stigne do četiri pobede ide u narednu rundu.
► Jokić ima samo još dva rivala na putu do istorije
► Poslednji presek – Nikola Jokić je ispred svih!
► Jokić neće moći sam da pokori Ameriku, ali – tu je „iks faktor“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala