Čoveku velikog srca su mnogi okrenuli leđa – zbog „izdaje“

© Foto : Dragana RatkovićaNikola Mirotić u litiji
Nikola Mirotić u litiji - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Nikola Mirotić, vrhunski košarkaš i čovek velikog srca, tokom života se suočavao sa brojnim nepravdama i iskušenjima, čak i u Španiji, državi koja mu je pružila utočište pošto ga se rodna Crna Gora odrekla.
Košarkaš Barselone Nikola Mirotić na litiji u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2020
Sputnjikov sportista godine: Tihi heroj glasnih dela – Nikola Mirotić
Njegov put je bio nimalo lak, matični klub Džoker iz Podgorice nije želeo da mu dozvoli da ode u Beograd, iako je bio na probama u Partizanu i Crvenoj zvezdi, a visoko obeštećenje mogao je da plati samo slavni Real Madrid.
U kraljevskom klubu Mirotić se zadržao šest godina, potpuno se afirmisao i stekao status reprezentativca Španije, pre nego što je krenuo na petogodišnju odiseju u Americi.
Život „preko bare“ mu se nije svideo, želeo je nazad u Evropu i njegova sledeća stanica bila je Barselona – najveći rival Reala.
„Dolazak u Barselonu me je koštao nekih prijateljstava, čak i više nego što sam mislio. Verovao sam da su to pravi prijatelji i da to nema veze sa sportom. Bio sam iznenađen, ali život nikada ne prestaje da iznenađuje“, istakao je Mirotić.
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pravoslavna Evropa! /video/
U Barseloni živi svoje snove, kako kaže nikada se bolje nije osećao u profesionalnoj karijeri, a u tome mu pomaže i legendarni Pau Gasol, čovek koji je zajedno sa Kobijem Brajantom osvajao titule u NBA ligi.
„On mi mnogo znači, on je moj stariji brat, moj prijatelj. Mnogo mi je pomogao u životu, delio sam sa njim neke neverovatne momente, on mi je dao život u Americi“, istakao je Mirotić.
Sputnjikov sportista godine za 2020. je nedavno izabran u najbolju petorku Evrolige, čime je potvrdio da je jedan od najboljih košarkaša na Starom kontinentu.
„Nije to toliko važno, važne su kolektivne nagrade. Bez saigrača i trenera ništa ne bih uradio, to je jedan od razloga što sam se vratio sa idejom da osvojim Evroligu“, naveo je Mirotić.
► „To je igra“ – kako je NBA napredovala, razvila svoju zajednicu i uticala na kulturu
► Šok za Nikolu Jokića! /video/
► Početak Lukine osvete! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala