Amerikanac aludira na Zvezdinu „krađu“: Kamere su misteriozno isključene... /video/

© Foto : KK Crvena zvezdaKori Volden (Zvezda, levo) i Kendrik Peri (Cedevita, desno) u duelu tokom meča ABA lige
Kori Volden (Zvezda, levo) i Kendrik Peri (Cedevita, desno) u duelu tokom meča ABA lige - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Derbi kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevite Olimpije izazvao je burne reakcije javnosti, ali i igrača, koji su se požalili na nepravdu.

Crvena zvezda je u zaostalom meču 11. kola regionalnog prvenstva na domaćem terenu savladala slovenački tim rezultatom 82:81.

Ovaj duel imao je veliki značaj za obe ekipe, pošto najverovatnije presudio u korist srpskog kluba u borbi za drugo mesto na kraju regularnog dela prvenstva.

Košarkaš KK Crvena zvezda Branko Lazić na meču protiv Cedevita Olimpije - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Zvezda na volšeban način slavila u derbiju kola koji se pratio na bizaran način

Samom završetku utakmice je prethodio neviđen kraj, pošto gledaoci kraj malih ekrana nisu mogli da vide završnicu jer je televizija koja je prenosila meč ostala bez signala.

Upravo u tim završnim trenucima desio se trenutak koji je, prema mišljenju slovenačkog kluba, bio sporan.

Plejmejker Cedevite Olimpije Kendrik Peri je krenuo u prodor, a Kori Volden mu je izbio loptu iz ruku.

Prema mišljenju sudija bez faula, ali prema mišljenju Cedevite Olimpije...

„Zbog toga što smo čuli da je nestao TV prenos u ključnim momentima utakmice sa Crvenom zvezdom, objavljujemo video prodora Kendrika Perija pri rezultatu 81:81. Sami procenite šta se desilo u ovom napadu“, naveli su iz kluba na Tviteru.

​Iz ovog „tvita“ se moglo zaključiti da iz Cedevite Olimpije aludiraju na nepravdu, a to je potvrdio i sam Peri, koji se oglasio nedugo zatim.

Amerikanac je pojačao napad time što je, kako se jasno može zaključiti iz njegove objave, nekoga optužio za nečasne radnje kojima je došlo do prekida televizijskog prenosa utakmice.

„Hajde da vam objasnim šta se desilo. Kako stvari stoje, pred poslednjih 30 sekundi utakmice su kamere 'misteriozno' isključene. U poslednjem posedu nije sviran faul prilikom mog prodora, ali jeste sviran meni u narednom napadu. Mrzim kada zebre odlučuju o ishodu utakmice“, naveo je Peri.
Dejan Tomašević, bivši srpski košarkaš i generalni sekretar KSS - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Tomašević za Sputnjik: Veliko prisustvo stranaca je pogubno za srpsku košarku

Iz snimka koji je postavila Cedevita se ne može sa sigurnošću zaključiti da li je Amerikanac fauliran, ali ako bi morao da se donese zaključak on bi bio da faula nije bilo.

To i dalje nije dovoljan argument da se donese konačna presuda, ali Peri tvrdi da su igrači Zvezde priznali da je on fauliran.

„Čak su i neki igrači Crvene zvezde priznali da je bio faul. To je ono što je smešno“, napisao je Peri i dodatno rasplamsao raspravu.

​► „Ludi Srbin“ i „visoki debeljuca“ – šta legendarni trener kaže o Jokiću? /video/

Pavelićevom džamijom obeležava Ramazan – hiljadu „zašto“, Jusufe? /foto/

Debakl Đorđevićevog tima u utakmici sezone – drugi ruski tim u Evroligi!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala