Zvezda na volšeban način slavila u derbiju kola koji se pratio na bizaran način

© Foto : ABA liga / Crvena zvezda MTSKošarkaš KK Crvena zvezda Branko Lazić na meču protiv Cedevita Olimpije
Košarkaš KK Crvena zvezda Branko Lazić na meču protiv Cedevita Olimpije - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju 82:81 u neverovatnoj završnici koju nažalost nismo mogli da ispratimo kraj malih ekrana jer je nestala struja u reportažnim kolima televizije koja je prenosila utakmicu.

U završnici utakmice viđena je velika drama. Na 49 sekundi do isteka vremena Dejan Davidovac promašio je jedno slobodno bacanje, te su gosti imali +1 i napad, 78:79.

Odgovornost je preuzeo Kendrik Peri kog je u prodoru faulirao Kori Volden. Plej ekipe iz Ljubljane pogodio je oba slobodna bacanja, pa je prednost iste, na 26 sekundi do kraja, iznosila +3 – 78:81. Od ovog trenutka pa nadalje nismo videli šta se dešavalo na terenu jer je nestala struja, te se rezultat pratio putem zvaničnog sajta ABA lige.

Usledila je prava drama, Branko Lazić je pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje, a Lojd je došao do ofanzivnog skoka. Potom je Volden fauliran i Amerikanac je ubacio oba bacanja, 81:81.

Cedevita je imala napad za pobedu, ali je Peri izgubio loptu i ona je pripala igračima Zvezde. Fauliran je Simonović, koji je pogodio jedno slobodno bacanje i Zvezda je na čudesan način slavila, 82:81.

Od starta utakmice gledali smo odličan odličan meč. Ekipe su bile raspoložene, igralo se koš za koš, te je posle deset minuta igre rezultat bio 24:24.

U istom ritmu nastavili su timovi i u drugoj deonici, a Zvezda je do nešto osetnije prednosti došla u 15. minutu meča kada je Ognjen Dobrić pogodio trojku za +7, 41:34.

Istu prednost ekipa Dejana Radonjića nije uspela da održi, štaviše gosti iz Ljubljane napravili su seriju 14:2, 43:48. Crveni-beli su potom napravili seriju 8:0, a poluvreme je završeno trojkom Rupnika, odnosno rezultatom 52:51 za domaćina.

Igralo se u žestokom tempu, te je očekivano bilo da u trećoj deonici timovi malo stanu, odnosno da se zaigraju bolje odbrane. To je bio slučaj i takav razvoj više je odgovarao Zvezdi koja je konstantno imala prednost.

U poslednju četvrtinu ušlo se rezultatom 69:65 za crveno-bele.

Tokom poslednje četvrtine gledali smo ujednačeno košarku, igralo se koš za koš, čekala nas je uzbudljiva završnica, i to dobili smo je, ali nismo mogli da je ispratimo zbog nestanka struje.

Zvezda je na kraju slavila, čime je upisala 20. pobedu u sezoni, dok je Cedevita pretrpela šesti poraz i postoji velika šansa da ne obezbedi plasman među četiri najbolje ekipe.

Bogdanović prihvatio ulogu lidera i vodio Atlantu do pobede /video/

Kraj Jokićevih šampionskih ambicija!

Bogdan je pred Džordanom ponovio „srpske dvocevke“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala