Setili su se borbe za pravdu – tek kada je nepravda „zaigrala“ za Srbiju /video/

© REUTERS / MASSIMO PINCAKristijano Ronaldo i Fernando Santoš
Kristijano Ronaldo i Fernando Santoš - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Činjenica da je Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena i sasvim sigurno najpopularniji sportista na svetu, bio žrtva nepravde stavila je utakmicu između Srbije i Portugalije u centar pažnje svetske javnosti. Tako, međutim, nije bilo kada je, na primer, Srbija, bila žrtva loših odluka arbitara.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Piksi šmekerski odgovorio Portugalcima na pitanje o „fantomskom golu“

Sasvim je jasno da je Portugalcu poništen čist gol u duelu sa Srbijom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali je takođe jasno i da se tolika prašina ne bi podigla da Ronaldo nije bio glavni akter.

Arbitri na utakmici odigranoj u Beogradu jednostavno nisu imali dobar pregled dešavanja i nisu primetili da je lopta prešla gol-liniju, pošto je srpski defanzivac Stefan Mitrović sprečio da ona stigne do mreže.

Polemika se odmah podigla – postavljeno je pitanje zašto tehnologija za video proveru odluka sudija ne postoji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Odluka koju su donele sudije bi bila promenjena da je bilo VAR tehnologije ili sistema koji signalizira da je lopta prešla gol-liniju“, piše španska „Marka“.

Fernando Santoš se buni kod sudije Danija Makelija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Bura se ne stišava – Portugalci se žalili UEFA!

Priča je otišla i korak dalje – objašnjenje je da VAR tehnologija ne bi mogla da bude uvedena na svim stadionima na kojima se igraju utakmice kvalifikacija zbog jednostavnog razloga, nedostatka tehničkih mogućnosti.

Temom su se bavili i britanski mediji – Dejli mejl je konstatovao da je nedostatak VAR tehnologije uništio 1.000. utakmicu selektora Portugalije Fernanda Santoša te istakao da je Ronaldo bio s pravom besan na sudije.

Ipak, niko nije podsetio na činjenice da je i uz VAR tehnologiju bilo katastrofalnih sudijskih odluka, poput one na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, kada je Srbija bila oštećena za čist jedanaesterac u duelu sa Švajcarskom.

Stefan Mitrović gol - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
U redu, lopta je prešla, ali — preko čega su Srbi sve prešli? /video/

Nemački sudija Feliks Brih nije ni želeo da konsultuje video tehnologiju, već je jednostrano odlučio da držanje i povlačenje srpskog napadača Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru, od strane dvojice rivala, nije dovoljan razlog za najstrožu kaznu.

Dakle, ponovo dvostruki aršini, primedbe kada nekome odgovaraju i kada je neko jako važan u pitanju, ali su stvari ipak jako jednostavne – samo se treba držati pravila fudbalske igre, a greške, pa, one se dešavaju i zato fudbal čine toliko zanimljivom igrom.

► Hteo je da bude Ronaldo, ali sada može da se ponosi svojim srpskim imenom

► Bog, lopta i Srbija — sve što treba jednom dečaku iz naroda da zaplače od sreće

► Oglasio se sudija kojeg slavi Srbija – zbog Ronalda je napravio novu grešku!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala