Bura se ne stišava – Portugalci se žalili UEFA!

© AP Photo / Darko VojinovicFernando Santoš se buni kod sudije Danija Makelija
Fernando Santoš se buni kod sudije Danija Makelija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Fudbalski savez Portugalije pisao je Evropskoj kući fudbala zbog greške arbitra Danija Makelija koji nije priznao gol Kristijana Ronalda na utakmici protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija i Portugalija odigrale su dramatičan meč u drugom kolu kvalifikacija, naši fudbadleri uspeli su da se vrati iz zaostatka od dva gola, ali u završnici utakmice umalo su ostali bez boda.

Portugalski fudbaleri negoduju kod sudije Makelija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Portugalski mediji grme: Opljačkani smo, skandal u Beogradu

Marko Dmitrović napravio je veliku grešku u 93. minutu, Ronaldo je to iskoristio i poslao loptu u mrežu, a da nije bilo Stefana Mitrovića ona bi i završila tamo.

Ovako je, utisak je, prešla minimalno gol liniju, ali Mitrović je intervenisao, izbio je, i kako sudija nije video dobro – gol nije priznat.

Usledili su veliki protesti, portugalski mediji celo jutro bruje o „pljački u Beogradu“, a oglasio se i FS Portugalije sa konkretnim potezom – traži se kazna arbitra i uvođenje VAR sistema u nastavku kvalifikacija.

UEFA je odbila da u kvalifikacijama ima VAR tehnologije, ali posle ovakvog propusta u kojem su oštećeni aktuelni evropski šampioni, postoji šansa da se nova tehnologija ipak uvede.

Takođe, sudiju Danija Makelija verovatno nećemo videti neko vreme na elitnim fudbalskim poljima jer poznato je da UEFA ne prašta greške kada su oštećeni favoriti. Da je bio obrnut slučaj, verovatno se ne bi digla ovolika frka.

Svakako, rezultat meča Srbija – Portugalija ostaje (2:2), te obe reprezentacije posle dva kola imaju četiri boda.

Portugalski mediji grme: Opljačkani smo, skandal u Beogradu

Zbog Bogdana i Amerika zna za Mitrovićeve suze /video/

Piksi otkrio za Sputnjik ko menja Milenkovića, i kako se stiže do Katara

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala