Portugalski mediji grme: Opljačkani smo, skandal u Beogradu

© AP Photo / Darko VojinovicPortugalski fudbaleri negoduju kod sudije Makelija
Portugalski fudbaleri negoduju kod sudije Makelija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Dan nakon utakmice između Srbije i Portugalije strasti u zemlji Pirinejskog poluostrva ne stišavaju se zbog poništenog gola Kristijana Ronalda u poslednjim sekundama utakmice.

Srbija i Portugalija odigrale su 2:2 u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, a u 93. minutu, posle velike greške Marka Dmitrovića, Kristijano Ronaldo je bio na korak do gola.

Stefan Mitrović je požrtvovanom reakcijom uspeo da izbije loptu koja je prešla gol liniju, ali arbitri to nisu videli, te je na semaforu ostalo nerešeno.

Usledili su žustri protesti, kako Ronalda, tako i ostalih članova reprezentacije Portugalije. VAR-a nema u kvalifikacijama, rezultat je ostao isti i gosti su se s pravom ljutili.

Mediji u ovoj zemlji takođe su ogorčeni na pomoćnog i glavnog sudiju, pa tako popularni „O Žogo“ piše o „skandalu u Beogradu“ navodeći reči selektora Fernanda Santoša koji je na konferenciji za medije kazao da je mu je arbitar Dani Makeli priznao da je pogrešio.

„O Žogo“ žali za VAR tehonologijom koja je toliko puta u prošlosti kritikovana zbog milimetarskih ofsajda ili sličnih situacija, ali ovoga puta ovaj portugalski medij plače za VAR-om – „VAR-e slatko VAR-e“.

Jedan od najčitanijih listova „A Bola“ bio je više samokritičan, nego što je plakao nad sudbinom. Oni ističu da je njihova reprezantacija trebalo da završi posao nakon što je vodila 2:0, a ne da bude u situaciji da u poslednjim minutima juri pobedu.

Portugalski „Rekord“ na naslovnicu, velikim slovima, stavio je „pljačka“ ističući to što ih je Dani Makeli žestoko oštetio. Takođe, pisali su i o bacanju kapitenske trake od strane Kristijana Ronalda, koji se posle toga izvinio javnosti.

Mnogo bure je podignuto, a narednih dana trebalo bi da se stiša situacija i da se reprezentacije okrenu narednim izazovima. Bilo kako bilo, Srbija i Portugalija odigrale su 2:2 u prvom duelu i to se neće promeniti.

Piksi otkrio za Sputnjik ko menja Milenkovića, i kako se stiže do Katara

Piksijevi ratnici se vratili „iz mrtvih“ i remizirali sa šampionom Evrope!

Spektakl Orlova i Portugalije u Beogradu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala