Zvezda izašla iz karantina, putuje u Rusiju na megdan Zenitu

© Foto : ABA liga/Crvena zvezdaDžordan Lojd i Ognjen Dobrić, košarkaši Crvene zvezde
Džordan Lojd i Ognjen Dobrić, košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde koji su minulog vikenda bili povučeni u karantin zbog pozitivnih testova na koronavirus, ipak putuju na meč Evrolige sa Zenitom u Sankt Peterburgu.

Crveno-beli su posle konsultacija sa lekarom dobili "zeleno svetlo" da putuju u Rusiju na meč 16. kola Evrolige protiv Zenita, koji bi trebalo da bude odigran u  utorak od 18 časova.

Crvena zvezda je saopštila da su posle dodatnih testiranja i laboratorijskih analiza, svi testovi osim jednog, bili negativni na prisustvo novog virusa Kovid-19.

Marko Jagodić-Kuridža, Crvena zvezda košarka - Sputnik Srbija
Košarkaši Zvezde u izolaciji, odložen meč sa Cedevitom!

Jasno je da je takav epilog uslovio da ekipa bez problema krene put Rusije, a crveno-beli su poručili da su konstantno na vezi sa Evroligom, koja je informisana o novonastaloj situaciji, nakon što je za vikend odlužen meč sa Cedevita Olimpijom zbog odlaska u karantin aktuelnog šampiona ABA lige.

Nakon konsultacija sa EL i lekarskim timom našeg kluba i takmičenja, odlučeno je da ekipa u ponedeljak uveče otputuje za Rusiju, gde bi u utorak od 18 časova trebalo da odigra utakmicu.#kkcz #TogetherWeStand https://t.co/LOfzROIjur

​Zvezda je takođe i pohvalila hitnu reakciju ABA lige koja je odložila meča 11. kola regionalnog takmičenja, nakon što su testovi pokazali da je jedan igrač zaražen koronavirusom.

Klub na čijem čelu se nalazi Nebojša Čović je poručio da će se i dalje najstrožije pridržavati svih zdravstvenih mera propisanih od strane nadležnihb organa Republike Srbije, a o svim budućim dešavanjima ovim povodom će detaljno informisati javnost u narednim danima.

► Đorđevićev „otkaz“ i dalje nikome nije jasan

Zašto se Jokiću smeši 50 miliona dolara godišnje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala