Zapad će insistirati na ukidanju Srpske (video)

© Foto : screenshot/youtubeStevica Deđanski
Stevica Deđanski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je stavljanjem veta u SB UN pokazala da se osnovnim principima ljudskog prava i mira ne trguje. Ona je u tome dosledna, za razliku od drugih zemalja koje to okreću kako je njima potrebno.

Zapad hoće da ode sa Balkana jer se otvaraju mnogo veća i po njih bitnija žarišta, ali ovde imaju nezavršene poslove. Jedan je postojanje Republike Srpske, drugi je Kosovo i Metohija. Zato se sada pojačava pritisak na Republiku Srpsku, tvrdi za Sputnjik Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoja međunarodne saradnje.

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu - Sputnik Srbija
U se i u svoje Ruse

„Da je usvojena britanska rezolucija o Srebrenici to bi bila katastrofa za Srbiju i za srpski narod u celini. Hvala bogu i Rusiji što je ponovo pokazala da je prijatelj Srbije i stavila veto, bez nekakvih uslovljavanja“, konkretan je Deđanski. 

Kada dođe do glasanja već je gotovo, komentariše dalje Deđanski, pa je diplomatska inicijativa Srbije bila pre toga.

„To je bio koordinisani stav predsednika Tomislava Nikolića sa Vladom Srbije i principijelni stav neuvođenja sankcija Rusiji. Ono što je dodatno doprinelo je poziv predsednika da se stavi veto, da se ne dozvoli poniženje srpskog naroda. To je očigledno imalo dosta veliki efekat, jer znamo da su se predsednik Srbije i predsednik Rusije poslednjih nekoliko godina sreli više od sedam, osam puta. Efekat tog prijateljskog gajenja odnosa, bez uslovljavanja, daje rezultate“, precizira svoj stav Deđanski. 

Sto posto sam ubeđen, tvrdi  dalje on, da će Zapad, iako rezolucija o Srebrenici nije usvojena, nastaviti dalje u pravcu koji za cilj ima ukidanje Republike Srpske.

Srpska i ruska zastava - Sputnik Srbija
A koliko Rusiju košta veto?

Usvajanje rezolucije u SB UN bi prema Deđanskom samo olakšalo priču, jer bi Republika Srpska bila proglašena za genocidnu tvorevinu.

„Potez predsednika Putina može da se meri sa potezom cara Nikolaja koji je spasao srpsku vojsku. To je taj nivo, samo što će to ljudi shvatiti kasnije. Ovim se pokazalo da se sa osnovnim principima ljudskog prava i mira ne trguje. To je princip koji je sad pokazala Rusija. Ona je u tome dosledna, za razliku od drugih zemalja koje to okreću kako je njima potrebno“, zaključuje Deđanski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala