SPORT

Vladan je izabrao Srbiju – „Doneo je odluke koje su ga odaljile od Bosne i Hercegovine“

Srpska fudbalska reprezentacija dobila je novog golmana Vladana Kovačevića koji je odbio poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Informaciju je potvrdio Faruk Hadžibegić, selektor BiH, dok Kovačević sada očekuje poziv Dragana Stojkovića Piksija.
Sputnik
Talentovani golman Vladan Kovačević dobio je još 2019. godine poziv za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, međutim nije debitovao, a potom je prebačen u mlađe selekcije. Posle razgovora sa Draganom Stojkovićem Piksijem, golman Rakova odlučio je da sačeka poziv Srbije.
„Njegov izbor je Srbija, ali moram reći da mi imamo sjajne golmane, koji su u dobroj formi. Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj su tu već dugo i čine dobar trio. Imamo i celu plejadu dobrih golmana koji dolaze, tako da ne treba da brinemo za tu poziciju, koja je jako specifična“, rekao je Hadžibegić koji je potvrdio informaciju.
SPORT
Legenda Partizana o borbi zvezdaša za fotelju FSS: Džajića i Vidića vidim zajedno u timu
Kako je istakao selektor BiH Kovačević je sam doneo odluku, a ukoliko se predomisli može da bude kandidat za njihovu reprezentaciju.
„On je doneo neke odluke koje su ga udaljile od reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ne mogu se baviti stvarima ko je šta rekao. Ako on smatra da je Bosna i Hercegovina njegova reprezentacija - može biti kandidat“, zaključio je Hadžibegić.
Vladan Kovačević rođen je u Banjaluci 1998. godine, a trenutno važi za najboljeg golmana poljskog prvenstva. Ove sezone je u Rakovu sačuvao mrežu na 12 od 18 utakmica. Primio je samo osam golova za celu sezonu i time postao jedan od zapaženijih čuvara mreže u Evropi.
Dragan Stojković Piksi već je želeo da Kovačević obuče srpski dres u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali Rakov mu nije dao dozvolu.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
SPORT
Hrvat udario na Srbina – ispričao priču o ograničenju i „nestajanju“: „Sačekaćemo ga“
SPORT
Amerikanac vodi ka „dužničkom ropstvu“ – za osam meseci je srušio sve što je Rus gradio 11 godina
SPORT
Dragan Džajić zvanično predložen za predsednika FSS
Komentar