- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kako je RT poništio zapadnu propagandu

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaLogo televizije RT
Logo televizije RT - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
Pratite nas
Optužbe koje protiv medijske kuće „Rusija sevodnja“ i RT iznose američki zvaničnici su toliko besmislene da čovek ne zna kako uopšte da odgovori na njih, jer kako može jedna medijska kuća da promeni mišljenje celog sveta o nekom pitanju? Ruski mediji su iskoristili činjenicu da zapadno javno mnenje ne veruje zapadnim medijima. Tu je glavna „caka“.
Ovako novinar RT Balkan, Tiosav Purić komentariše najnovije sankcije koje je američka administracija, pod izgovorom da zahvaljujući uticaju globalne informativne mreže RT Ukrajina ne dobija dovoljno podrške u svetu, uvela kompaniji „Rusija sevodnja“, čiji su delovi Sputnjik i agencija RIA Novosti, i televiziji RT.

Blinkenovi argumenti besmisleni i glupi

Da li je RT uticao na promenu mišljenja stanovnika Konga o Belgijancima i Amerikancima, a američki državljani su nedavno u Kongu procesuirani pod optužbom da su učestvovali u pokušaju državnog udara u toj zemlji, pita se Purić i odmah odgovara – to je besmisleno.
„Globalni Jug i globalni Istok prepoznaju svoje interese u onome što pričaju RT, Sputnjik i drugi mediji i došlo je do velike koalicije protiv Zapada“, konstatuje on.
Naš sagovornik spisak besmislenosti dopunjuje i optužbama na račun Margarite Simonjan, da je doprinela narušavanju integriteta, odnosno poverenja u zapadne institucije, kao i spočitavanje RT-ju da prenosi izjave ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.
„To su besmislene stvari, niko do samog Zapada nije više odgovoran zato što se njima više ne veruje. Pa prenosi i ono što kaže Zelenski. To su toliko glupi argumenti da čovek ne zna na koji način da to analizira i suoči se sa time“, komentariše Purić.

Zapad se boji sopstvenih građana

On podseća na reči nekadašnjeg predsednika SAD, Džona Kenedija da je vlast koja sopstvenom narodu ne dopušta da ima uvid u sve činjenice i da odlučuje o tome šta je istina, a šta laž, je vlast koja se boji sopstvenog naroda.
„Mislim da se Amerikanci i Zapad boje toga šta će, pre svega, njihova javna mnenja da zaključe i shvate, ako zapadna javnost pristupi onim istinama i činjenicama koje prenose ruski mediji. Onda to već dovodi u opasnost zapadne vlade“, ističe on.
Ključni problem za Zapad sastoji se u tome što je poverenje u medije poput RT-ja raslo onako kako je u svetu opadalo poverenje u zapadne medije – Si En En, Bi Bi Si, Foks njuz ili u francuske medije u državama supsaharske Afrike. Upravo u zemljama „globalne većine“, odnosno zemljama globalnog Istoka i globalnog juga ovaj proces je najvidljiviji, smatra Purić.
„Problem je u tome što se Amerika i Zapad uopšte ne bave unutrašnjim problemima. Oni veruju da su i dalje na onom stadijumu istorijske moći i naboja gde će unutrašnju krizu izvoziti u druge zemlje. Međutim, kao što vidimo, kolonija više nema“, zaključuje on.
RT - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
RUSIJA
Vašington pokrenuo kampanju protiv ruskih medija: RT – krivac što svet ne podržava dovoljno Ukrajinu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala