- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gospodski maniri jednog Amerikanca: „Srbi su me učinili skromnim – klasa su!“

© Tanjug / Strahinja AćimovićStiv Ker
Stiv Ker - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
Pratite nas
Selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker izjavio je po završetku epske bitke sa Srbijom – 95:91, da su ga Pešićevi „ratnici“, učinili skromnim i da mu je ovo jedna od najboljih utakmica u životu.
Borila se Srbija svim silama, svim srcem i ostala je na korak od senzacije da baci na kolena drim-tim. Malo je nedostajalo Bogdanu, Jokiću, Vasi, Aleksi i ostalim srpskim herojima na koje je nacija ponosna.
O tome koliko je Srbija namučila favorizovanu Ameriku najbolje potvrđuje i govori izjava gospodina Stiva Kera. I namerno pišemo ovo gospodina, jer je servirao gospodske manire, što se ne može reći za sve iz američkog tima.
Čovek koji se tokom turnira pojavljivao i sa majicom „DM“ u čast prerano preminulog Dejana Milojevića, legendarnog srpskog košarkaša i njegovog pomoćnika u Golden Stejtu, zaista je birao i „merio“ svaku reč, a za košarkaše Srbije imao je samo reči hvale.
„Znao sam da će biti teško. Znao sam da će ovo biti najteža utakmica na turniru i to sam rekao našim trenerima. Sve se odigralo kako sam očekivao. Srbija je izuzetno dobar tim, odlično vođen. Nikada nije lakoa dobiti isti tim triput u kratkom roku, a mi smo ih pre ovoga dobili dvaput i to nije bilo neizvesnosti. NIje mi se to dopalo, mrzeto sam to, jer sam znao da će treći put biti izuzetno teško“, počeo je izlaganje Ker.
Kako je Ker izuzetno iskusan stručnjak, praktično mu nije bilo potrebno postavljati pitanja. Odgovori su „sami tekli“...
„Srbija je odigrala savršenu utakmicu. Pogodili su toliko teških šuteva. Aleksa Avramović je pogodio četiri trojke u prvom poluvremenu, a to je nešto što ne očekuješ... Ali, to je trenutak, to je ovaj turnir, igrači su bili maestralni, pogađali su pod pritiskom. Zaista, Srbija je sjajan tim. Tim sa klasom, igraju tako čvrsto i tako zajedno“, rekao je Stiv.
Nije se Ker na tome zaustavio kada je pričao o Srbiji koja je istinski namučila do poslednjeg minuta američke zvezde.
„Iskreno, Srbi su me učinili skromnim, istinski skromnim. Počastvovan sam što sam bio deo ove utakmice. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu. Naravno, srećan sam što smo pobedili. Video sam neke srpske igrače kako plaču posle utakmice. Osetio sam se užasno, jer su uradili sve, igrali su divnu utakmicu“, rekao je selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker.
Za kraj je usledilo konkretno pitanje da li je Stvi Ker strepeo od poraza od hrabre i ponosne Srbije? Usledio je još jedan gospodski i iskren odgovor Amerikanca.
„Dođavalo, da! Jesam. Bio sam zabrinut celu utakmicu i tokom čitavog dana. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na planeti, a srpski tim zna kako da igra. Pametni su, tvrdi. Ovaj njihov tim nije možda najbolji u šuterskom smislu, kada bismo ga poredili sa nekim njihovim prethodnim timovima, ali... U polufinalu protiv nas su im trojke bile neophodne i ubacivali su ih. Mislim da ih je bilo 15, ako se ne vara. Stekao sam utisak da su pogodili svaki bitan šut. Imali smo taman toliko vremena da se vratimo i da ih pobedimo. Ali, bilo je teško, Srbi su bili neverovatni“, zaključio je Stiv Ker, čija Amerika će u finalu igrati u subotu uveče protiv Francuske, dok će Srbija od 11 sati istog dana igrati protiv Nemačke, u reprizi finala s Mundobasketa iz Manile.
 Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Bogdan i Aleksa: Ponos!
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Pešić: Čudne stvari su se dešavale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala