- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić: Čudne stvari su se dešavale

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Svetislav Pešić
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je posle poraza od Amerike da je ponosan na ekipu, kao i da nisu dobili poštovanje od sudija.
"Kratko samo, žurim u hotel, igramo za manje od 48 sati za medalju. Ponosan sam kako smo igrali, posebno jer smo se vratili od minus 24 protiv Australije. Videla se mentalna snaga naša, jedna ili dve lopte su odlučile. Ima pravilo u Srbiji koje upotrebljavamo, ko gubi ima pravo da se ljuti. Ja nisam ljut nego ponosan, videli ste kako smo igrali, Milutinov je imao temperaturu, ni Jović nije bio spreman. Hajde da ih oporavimo za veću rotaciju protiv Nemaca", izjavio je Pešić.
On je poručio da ne traži opravdanja, kao i da je ljut zato što sudije nisu ukazale poštovanje prema njegovom timu, odnosno Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanoviću.
„Ljut sam jer nismo dobili respekt od sudija, ne samo na ovoj utakmici. Moram to da kažem jer ako jedan od najboljih igrača na svetu za 37 minuta šutira samo četiri slboodna bacanja, a svaki drugi napad ima loptu u rukama i ako drugi igrač sa 32 minuta samo šutira jedno bacanje, a svaki treći ili drugi napad ima loptu. Čudne stvari su se dešavale. Ne umanjujem, čestitam Amerikancima i želim puno uspeha u finalu, ali večeras su se čudne stvari dešavale. Miran sam. Niti sam ljut, ponosan sam i razočaran sam jer nismo dobili respekt od sudija. Uvek govorim igračima ako ćutite, ako se ne bunite, a istovremeno se bacate na glavu i kopačkama idete u stomak, oni će vas nagraditi. Mi to nismo videli i to je jedan od razloga što nismo završili ovu veličanstvenu utakmicu.“
Košarkaši Srbije izgubili su u polufinalu od selekcije SAD rezultatom 95:91.
Srbija će se u borbi za bronzanu medalju u subotu sastati sa Nemačkom, koja je izgubila od Francuske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala