- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Durent: „Videli smo srpski ponos“

© AP Photo / Mark J. TerrillKevin Durent
Kevin Durent - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
Pratite nas
Kevin Durent, jedan od najboljih američkih košarkaša, poručio je posle pobede nad Srbijom, do koje su on i saigrači stigli uz pomoć sudija, da je osetio srpski ponos.
Za razliku od utakmice u grupnoj fazi u kojoj je urnisao Srbiju, šutirajući u prvom poluvremenu bez promašaja, Kevin Durent nije blistao u polufinalu.
Svela ga je maestralna srpska odbrana i vrhunska taktika Svetislava Pešića na, za njega, skromnih devet poena, uz procenat pogođenih šuteva 50 odsto – 4/8.
Stiv Ker - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Gospodski maniri jednog Amerikanca: „Srbi su me učinili skromnim – klasa su!“
Zato i ne čudi izjava Durent po završetku teške borbe na parketu u kojoj su Amerikanci bili u podređenom položaju preko 37 minuta, da bi na kraju odneli pobedu i plasirali se u finale.
„Kada dođete na ovaj turnir, vidite ponos igrača koji predstavljaju svoju zemlju. Vidite kakav ponos Srbija ima za svoju zemlju. Vidite navijače kako pevaju himnu tokom utakmice. Volimo da igramo za Sjedinjene Američke Države, posebno kada se dosta s**nja dešava u našoj zemlji“, rekao je posle susreta Kevin Durent.
Američkom superstaru je ovo četvrti turnir i do sada je osvojio tri zlata. Prvo u Londonu, zatim u Rio de Žaneiru i u Tokiju, sada ima šansu da i četvrti put bude zlatan.
Za to je potrebno da Amerika u subotu uveče savlada domaćina Francusku.
Kevin Durent ubacio je za njega, skromnih, devet poena uz tri skoka i jednu asistenciju za 24 minuta provedenih na parketu bio je na 50 odsto šuta, 4/8
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Pešić: Čudne stvari su se dešavale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala