- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Stojačić u Stojkovićevom stilu poručio Srbiji: „Ne ako - nego kad uzmemo zlato“

© AFP 2023 / DIRK WAEMStrahinja Stojačić
Strahinja Stojačić - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
Pratite nas
Najbolji basketaš sveta Strahinja Stojačić, koji će sa Dejanom Majstorovićem, Markom Brankovićem i Mihailom Vasićem predstavljati Srbiju u basketu 3 na 3, poručio je je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu imperativ!
Interesantan je način na koji je Strahinja Stojačić pričao o onome što se očekuje od njega i ostalih Orlova, ne da se domognu jedne od medalja, već isključivo zlatne, za koju su i favoriti prema procenama svetskih bukmejkera.
U stilu selektora fudbalera Dragana Stojkovića, koji je 2021. na pitanje o eventualnom plasmanu na Mundijal u Kataru, dao jedan od antologijskih odgovora: „Kakav, bre, eventualni, bre? Moramo da idemo u Katar“, i Strahinja Stojačić je u tom stilu poručio za Tanjug.
Maja Ognjenović  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
OI 2024
Predsednik Srbije uručio zastavu i poželeo sreću olimpijcima: „Nadamo se najvećoj žetvi medalja“
„Ne bih rekao ako, uvek bih rekao kad osvojimo zlatnu medalju. Verujem da će slavlje biti dobro, prvo u Parizu, a onda naravno i kad se vratimo kući“, puca od optimizma majstor igre pod obručem u borbi „tri na tri“ Strahinja Stojačić.
Ništa manje optimistički nastrojen nije bio ni lider tog tima koji je na Igrama pre tri godine sa ostatkom ekipe osvojio bronzu.
„Mi sami od sebe uvek očekujemo najsjajnije odličje i to je najbitnije. Na prošlim Olimpijskim igrama smo kiksnuli u tom polufinalu protiv Rusije, drugačiji je pritisak, ali obe godne smo spremni“, rekao je Majstorović, čije reči je prenela agencija Tanjug.
Basketaši Srbije glavni su favoriti za prvo mesto na olimpijskom turniru, a kako i ne bi bili kada su šest puta bila na krovu sveta, pet puta na krovu Evrope.
Srbija na otvaranju turnira igra protiv Sjedinjenih Američkih Država 30. jula od 22 časa i 35 minuta. Turnir se igra po sistemu svako sa savakim u nekoliko dana.
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
OI 2024
Tri ispita za „zemlju košarke“ u dva dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala