- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Predsednik Srbije uručio zastavu i poželeo sreću olimpijcima: „Nadamo se najvećoj žetvi medalja“

© Sputnik / Lola ĐorđevićMaja Ognjenović
Maja Ognjenović  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
Pratite nas
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ugostio je olimpijski tim koji će u Parizu brojati rekordnih 112 sportista, i uručio je državnu zastavu, a olimpijcima je poželeo sreću i žetvu medalja. Zastavu će na OI nositi odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.
Prisutnima se prvo obratio predsednik države Aleksandar Vučić.
„Nadamo se najvećoj žetvi medalja, da donesemo dvocifreni broj medalja. A i da donesemo jednu, dve ili nijednu, mi ćemo da vas volimo, bodrimo, poštujemo jer znamo da ste dali sve od sebe za svoju zemlju. Jednako će se vašem uspehu radovati u Pirotu, Subotici, Valjevu, Kragujevcu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Beranama, Pljevljima i mnogim drugim mestima. Hvala vam još jedanput na posevećnom radu. Da mogu da vam predam zastavu slobode, zastavu jednog naroda nevelikog po broju i po teritoriji, ali velikog po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Želimo vam mnogo pobeda, hvala najlepše“, rekao je Vučić, posle čega je predao zastavu Srbije „barjaktarki“ Maji Ognjenović.
Kapitenka „gracija“ Maja Ognjenović obratila se prisutnima i obećala borbu u pohodu na medalje.
„Uvaženi predsedniče, sportisti, uvažene kolege. Ogromno zadovoljstvo i čast pripala je Dušanu Mandiću i meni da budemo nosioci zastave. U ovakvom olimpijskom timu koji u sebi sadrži istinske i velike šampione, biti predvodnik ovakvog OI tima, predstavlja čast i odgovornost i hvala vam na tome. Posebnu zahvalnost u ime celog olimpijskog tima, dugujemo našoj državi, koja nam je ove i svih prethodnih godina omogućavala najbolje moguće uslove za pripreme za ovako veliko takmičenje. Ministru sporta, da se se zahvalim, našim Savezima, svi detalji su bili na najvišem mogućem nivou. Nadam se da se Olimpijski tim pripremio najbolje moguće. Nadam se da ćemo uspeti da nadmašimo naše uspehe iz Tokija, a nadam se da ćemo na tom putu imati bezrezervnu podršku, kao što je to bio slučaj svih ovih godina“, rekla je Maja Ognjenović.
Dušan Mandić uručio je zatim medalju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Na prijemu u Predsedništuv Srbije bili su košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači...
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
OI 2024
Poznato ko brani dvostruko zlato Srbije na Igrama u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala