- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Tri ispita za „zemlju košarke“ u dva dana

© Sputnik / Lola ĐorđevićOgnjen Dobrić
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
Pratite nas
Košarkaši i košarkašice Srbije odigraće u nedelju mečeve protiv Nigerije i Japana, dok će izabranici Svetislava Pešića u ponedeljak odraditi još „generalku“ protiv Grčke, takođe u „Beogradskoj areni“.
Prve će na parket u nedelju od 17 sati izabranice Marine Maljković, koje igraju protiv Nigerije, dok će od 20 časova košarkaši odmeriti snage sa reprezentacijom Japana.
Orlovi su pretrpeli dva vezana poraza, prvo od Australije, zatim i od Sjedinjenih Američkih Država, u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu u Abu Dabiju, pa će sada pre svojom publikom imati lepu priliku da poprave utisak i podignu formu na višini nivo protiv slabijeg rivala.
Samo dan kasnije na oproštaju od Srbije i srpske publike pred let Orlova u Pariz, izabranici Svetislava Pešića sastaće se sa Grčkom, koju predvodi snažni i sjajni Janis Adetokumbo.
Biće to, potencijalno, direktan okršaj dvojice vanserijskih košarkaša Nikole Jokića i Adetokumba, koji biju bitke pred američkom publikom u NBA ligi, a spektakl je zagarantovan.
Mečevi sa Japanom i Grčkom, biće poslednja prilika da selektor Svetislav Pešić otkloni sve dileme oko konačnih 12 putnika na Olimpijske igre u Parizu, a na to će dosta uticati i situacija s povređenim Nikolom Jovićem i Dejanom Davidovcem.
Srbija je pre poraza od Sjedinjenih Američkih Država i Australije, u dva navrata pobedila Holandiju „iza zatvorenih vrata“.
Podsetimo, Orlovi će na Igrama u Parizu biti u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom. Prvi meč Srbija igra protiv Ameriknaca 28. jula.
Karlik Džouns - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
OI 2024
Partizan trlja ruke – Amerikanci nisu imali rešenje za „svog sina“ /video/
Srbija i Sjedinjene Američke Države - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
OI 2024
Amerikanci sprečili bruku protiv Južnog Sudana – ali su pokazali slabosti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala