- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gotovo! „Kapitalac“ stiže u Split da vrati titulu posle 20 godina

© AFP 2023 / JORGE GUERREROIvan Rakitić
Ivan Rakitić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Sve je gotovo, čeka se (još) samo ozvaničenje! Ivan Rakitić potpisaće ugovor sa Hajdukom iz Splita, gde će okončati bogatu karijeru. Odlučio je trofejni vezista i bivši reprezentativac „kockastih“ da raskine ugovor sa Al Šababom iz Saudijske Arabije i da pokuša „Poljud“ da obraduje titulom koju čeka 20 godina.
Najpoznatiji fudbalski insajder Fabricio Romano prvi je objavio da će bivši vezista Barselone, Sevilje, Šalkea i Bazela biti novi fudbaler kluba iz Splita.
Uprkos odličnim uslovima i time da je Rakitić bio zadovoljan u Saudijskoj Arabiji u koju je stigao iz Španije, momak rođen u Švajcarskoj doneo je odluku da potpiše ugovor sa Splićanima.
Njegov bivši saigrač iz nacionalnog tima i prekaljeni golgeter Nikola Kalinić radi kao direktor, Rakitić će za saigrača imati još jednog hrvatskog prekaljenog asa – Ivana Perišića, dok će tim voditi legenda Milana Đenaro Gatuzo.
Sve to očigledno je bilo više nego dovoljno da Rakitić u 36. godini odluči da prvi put zaigra u hrvatskoj ligi, i to nakon osvojene Lige šampiona sa Barselonom i dve titule Lige Evrope sa Seviljom.
Očekuje se da će vezista, kog se Hrvatska, čini se, lako i prerano odrekla i koji za reprezentaciju te zemlje ne igra već godinama, a Luka Modrić koji je stariji tri godine još igra, potpisati ugovor do juna 2026. godine.
Rakitić se povukao iz nacionalnog tima 2020. godine, ali je onda godinu dana kasnije poželeo da se vrati i očekivao je poziv selektora Zlatka Dalića, što se nije dogodilo.
Sa Hajdukom iz Splita pokušaće da osvoji titulu, koju „Poljud“ čeka gotovo dve decenije.
Jasno je da je Hajduk „ulovio kapitalca“ i da će sa Rakitićem i Perišićem imati i te kako velike šanse da osvoji dugo željenu titulu i da će biti ozbiljna konkurencija ljutom rivalu Dinamu iz Zagreba.
Kavan Salivan - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
SPORT
„Građani“ kupili budućnost koja je ispisala istoriju /video/
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
SPORT
A u Elbasanu muk – David izbacio Albance pa se triput prekrstio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala