- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

A u Elbasanu muk – David izbacio Albance pa se triput prekrstio /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Borac iz Banjaluke izbacio je albansku Egnatiju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a penal-lutriju okončao je David Čavić, koji se posle gola koji je izazvao muk u Elbasanu triput prekrstio! Pogledao je ka klupi sa saigračima, da bi i trener učinio isto, prekrstivši se.
Borac je posle tri serije penala vodio 3:1 i čekao se taj udarac Davida Čavića, koji je hladnokrno poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu, posle čega je sudija Fabio Mareska odsvirao kraj.
Fudbaleri albanskog tima završili su na travi, na kolenima i razočarani, dok su Banjalučani počeli da slave, jer će u narednom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv grčkog PAOK-a.
Inače, meč je u 13. minutu kratko bio prekinut jer su domaći navijači skandirali: „Ubij Srbina i UČK“, zbog čega su fudbaleri Borca napustili teren.
David Čavić, heroj ove priče, koji se triput prekrstio, na teren je ušao u 86. minutu, pri rezultatu 2:1 za Egnatiju, što je garantovalo produžetke, s obzirom na to da je Borac iz Banjaluke slavio u prvom odmeravanju snaga pre osam dana rezultatom 1:0.
David je dete Borca i tu je fudbalski prohodao, da bi u sezoni 2022/23 imao kratak izlet kada je bio na kaljenju u Leotaru iz Trebinja.
Sada je opet tu i sa Borcem krči put ka fudbalskoj eliti. Šampion Bosne i Hercegovine ima minimalno plej-of Lige konferencija.
Bruno Duarte - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
SPORT
Zvanično: Zvezda dovela brazilskog napadača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala