- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Zvezda dovela brazilskog napadača

© Foto : FK Crvena zvezdaBruno Duarte
Bruno Duarte - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Bruno Duarte, brazilski fudbaler, novo je pojačanje Crvene zvezde. Brazilac je potpisao ugovor na tri godine i zadužio dres sa brojem 17.
Crevna zvezda potvrdila je dolazak novog napadača Bruna Duartea. Crveno-beli dres brazilski fudbaler oblači posle sezone u Farenseu iz Portugalije.
„Pričali smo tokom prelaznog roka da želimo da dovedemo još jednog napadača i odlučili smo se za Bruna Duartea, dojučerašnjeg centarfora Farensea. Uspešna sezona je iza njega, postigao je 13 golova u jakom prvenstvu i biće veliko pojačanje za nas. Drugačiji je profil igrača od Endiajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima, a Duarte je iskusan fudbaler i gde god da je nastupao - postizao je golove, te verujem da će i u crveno-belom dresu nastaviti u tom maniru. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega“, rekao je Mitar Mrkela, sportski direktor kluba.
Po dolasku u Zvezdu Duarte je istakao da se novi klub uklapa sa njegovim ambicijama.
„Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Iza mene su dobre pripreme, i fizički sam potpuno spreman. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram“, rekao je Duarte.
Bruno Duarte rođen je 1996. godine u Sao Paolu gde je i započeo karijeru i igrao za gotovo sve juniorske selekcije. Profesionalnu seniorsku karijeru počeo je da gradi u Portugesi, a potom je prešao u Lviv iz Ukrajine. Usledila je selidba u Viktoriju Gimareš, da bi najbolje rezultate ostvario potom u Vitoriji za koju je na 97 mečeva postigao 22 gola i deset asistencija.
Igrao je potom za Damak u Saudijskoj Arabiji i na kraju za Farense gde je na 36 utakmica upisao 14 golova i četiri asistencije.
Bogdan Bogdanović  posle pogođene trojke protiv SAD - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
OI 2024
Srbija i Amerika „oči u oči“ – da li počinje drama u tri čina?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala