- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Građani“ kupili budućnost koja je ispisala istoriju /video/

© AP Photo / Jonathan TannenwaldKavan Salivan
Kavan Salivan - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Zapamtite ime Kavan Saliven! Reč je o momku koji ima samo 14 godina i koji je debitovao za Filadelfiju u MLS ligi, čime je postao najmlađi igrač u istoriji MLS lige, oborivši rekord nekadašnjeg „čuda od deteta“ Fredija Adua.
I da, Salivena je već kupio Mančester siti, jer „građani“ na čelu sa Pepom Gvardiolom misle na budućnost...
Filadelfija je pred svojim navijačima ubedljivo pobedila Nju Ingland Revolušn rezultatom 5:1, pa je u 85. minutu iskorišćena prilika da se ispiše istorija fudbala.
Tada je na teren kročio veliki američki talenat Kavan Saliven sa 14 godina i 293 dana. Prethodni rekord bio je u vlasništvu Fredija Adau, koji je igrao čak i za Jagodinu, a prilikom debija u MLS ligi bio je 14 dana stariji od Salivena.
Kavan Saliven je u 85. minutu kročio na teren umesto Izraelca Taj Bariba i do kraja susreta nije se upisao u strelce, niti je asistirao, jer je rezultat ostao nepromenjen, ali je sam njegov ulazak na teren sa 14 godina bi dovoljan za ispisivanje istorije. Talentovani vezista napuniće 28. septembra 15 godina, a sa 18 najkasnije ga čeka prelazak u Mančester siti, s tim što do toga može da dođe i ranije u slučaju da pokaže evidentan napredak i zrelost koja je potrebna za igranje u Premijer ligi.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
SPORT
A u Elbasanu muk – David izbacio Albance pa se triput prekrstio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala