- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski poslanik: Vensa je moguće ubediti da promeni stav o pomoći Ukrajini

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Republikanski kandidat za potpredsednika SAD Džej Di Vens mogao bi da promeni mišljenje o pomoći Kijevu, izjavio je šef komiteta za spoljnu politiku i međuparlamentarnu saradnju Vrhovne rade Ukrajine Aleksandar Merežko.

„Činjenica da se Vens od žestokog kritičara bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa pretvorio u pristalicu znači da ga je moguće ubediti i u druga pitanja, uključujući i po pitanju pomoći Ukrajini“, rekao je Merežko u intervju za „Politiko“.

Kako je rekao, stavovi Vensa mogli bi da se promene i u pogledu međunarodnih pitanja.
Ranije je „Tajms“, pozivajući se na neimenovanog bivšeg ukrajinskog zvaničnika, napisao da Vensova kandidatura znači da Ukrajina sada treba da bude posebno oprezna u rečima i delima.
U ponedeljak je na Nacionalnoj konvenciji republikanaca Vens kandidovan za potpredsednika. On je poznat po tome što je mnogo govorio o sukobu u Ukrajini i kritikujući američku vojnu pomoć toj zemlji i pozivajući na pregovore sa Rusijom. Vens je govorio da je deklarisani cilj Kijeva o obnavljanju granica iz 1991. nerealan, a za rešenje je potrebna konsolidacija ukrajinske neutralnosti i zamrzavanje teritorijalnih sporova.
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp i kandidat za potpredsednika SAD J.D. Vens - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
SVET
Vens: Ako Tramp pobedi na izborima, pregovaraće sa Rusijom
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala