- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vens: Ako Tramp pobedi na izborima, pregovaraće sa Rusijom

© Tanjug / AP Photo/Evan VucciRepublikanski predsednički kandidat Donald Tramp i kandidat za potpredsednika SAD J.D. Vens
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp i kandidat za potpredsednika SAD J.D. Vens - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Ako Donald Tramp pobedi na izborima, pregovaraće sa Rusijom o okončanju sukoba u Ukrajini, izjavio je republikanski kandidat za potpredsednika SAD Džejms Dejvid (Džej Di) Vens u intervjuu za „Foks njuz“.
„Donald Tramp je obećao da će ići na pregovore sa Rusijom i Ukrajincima kako bi brzo okončali ovaj problem i kako bi Amerika mogla da se fokusira na pravi problem, a to je Kina“, rekao je on.
Prema njegovom mišljenju, time će se izbeći rizik od eskalacije i nuklearnog rata.
„Rusija ne bi napala Ukrajinu da je Donald Tramp bio predsednik. Svi se slažu oko toga. Čak se i mnoge moje kolege-demokrate privatno slažu sa tim“, istakao je Vens.
Govoreći o rashodima Vašingtona za pomoć Ukrajini od više milijardi dolara, Vens se zapitao koji je cilj koji Sjedinjene Američke Države pokušavaju da ostvare.
Vens, međutim, nije odgovorio na pitanje kako Vašington treba da komunicira sa Moskvom, ali je obećao da će pod Trampovom administracijom „svima biti bolje“.
„Slušajte, svima će biti bolje“, naglasio je Vens.
Komentarišući atentat na Trampa, Vens je rekao da bi moguće ubistvo bivšeg američkog lidera Donalda Trampa imalo užasne posledice po zemlju i rezultiralo strašnom istorijskom tragedijom za SAD.
U ponedeljak je na Nacionalnoj konvenciji republikanaca Vensa kandidovan za potpredsednika. Vens je poznat po tome što je mnogo govorio o sukobu u Ukrajini, kritikujući američku vojnu pomoć toj zemlji i pozivajući na pregovore sa Rusijom. On je govorio da je deklarisani cilj Kijeva o obnavljanju granica iz 1991. nerealan, a za rešenje je potrebna konsolidacija ukrajinske neutralnosti i zamrzavanje teritorijalnih sporova.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
SVET
Prvi put u javnosti posle atentata: Tramp sa zavojem preko uha na konvenciji u Milvokiju /video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala