- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Real promovisao novog „kralja“ pred 85.000 svedoka /video/

© AP Photo / Andrea ComasKilijan Mbape
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Francuski superstar Kilijan Mbape i zvanično je promovisan u novog fudbalera Real Madrida, a na dočeku upriličenom na stadionu „Santijago Bernabeu“ pojavilo se čak 85.000 navijača kako bi pozdravili bivšeg napadača Pari Sen Žermena, koji je zadužio dres s brojem devet.
Počela je nova era u Real Madridu! Kapa dole Džudu Belingemu, Vinisijusu Žunioru, Luki Modriću, Rodrigu i svim ostalim zvezdama Real Madrida, ali stigao je novi kralj za kog nije prostran „crveni tepih“ na „Santijago Bernabeuu“, ali doček pred 85.000 zvanica jasno govori s kakvim oreolom stiže Kilijan Mbape.
Jasno je da će svi oni morati da se pomaknu u stranu, neki bar malo, neki malo više, dok će u Mbapea biti uprte oči velike scene i od njega će se očekivati da postiže golove, (po)diže publiku na noge.
Očekivaće se to svakako i dalje od Džuda Belingema i Vinisijusa, ali treba biti realan i priznati, da će prva zvezda biti Mbape.
Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske. - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
EURO 2024
„Zakucana“ Srbija i „pad“ Hrvata
Nije se Francuz proslavio na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, štaviše, imao je turnir za zaborav, ali mu to niko neće uzeti za zlo, jer kreće nova era u Real Madridu.
Nekada pravi Ronaldo koji je nosio devetku, kasnije Kristijano Ronaldo koji je nosio i sedam i devet u slavnom belom dresu, pa Karim Benzema, a sada nova „duga devetka“ rezervisana za Mbapea.
Nakon uspešno obavljenih lekarskih pregleda, stavio je paraf na višegodišnji ugovor sa najvećim klubom na svetu, tačnije do 2029. godine.
Po izlasku na zvaničnu promociju, aplaudirao mu je i legendarni Zinedin Zidan, kao i predsednik Reala Florentino Perez, kao i 85.000 navijača.
Prema pisanju svetskih medija, Kilijan je samo za potpis inkasirao 130 miliona evra, dok će mesečno zarađivati 26 miliona evra.
Nova era u Madridu, definitivno može da počne!
Garet Sautgejt, Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
EURO 2024
Englez se ne pravi Englez – selektor podneo ostavku
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
EURO 2024
Perina rabona: Fudbal bez „devetki“ i „desetki“ i poraz jednog Španca!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala