- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zakucana“ Srbija i „pad“ Hrvata

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆFudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske.
Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske. - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Na najnovijoj rang-listi FIFA, koja će biti objavljena 18. jula, poznato je da će Srbija ostati na 32. poziciji, dok će Hrvati posle dugo vremena ispasti iz Top 10.
„Vatreni“ koji kao i Orlovi nisu izašli iz grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, će se sa devete, spustiti na 12. poziciju.
Međunarodna kuća fudbala (FIFA) objaviće novu listu u četvrtak, s obzirom na to da se čekao rasplet u finalu Kopa Amerike, gde je Argentina kasnim golom Lautara Martineza u 120. minutu pobedila Kolumbiju i domogla se trofeja.
„Gaučosi“ će tako zadržati prvu poziciju na FIFA rang-listi, imaće 1.901 poen, dok će Francuzi ostati drugi.
„Rokada“ će uslediti na trećem mestu, gde će Španija kao novi prvak Starog kontinenta zameniti Belgiju, koja će pasti na šesto mesto. Četrta je Engleska, peti Brazil. Iza šestoplasirane Belgije su Portugalija, Kolumbija i Italija, koja je u Top 10.
Urugvaj je 11. na svetu, a onda slede pomenuti Hrvati. Srbija ostaje 32. sa 1.507 bodova, dok Rusija ima identičan broj bodova zauzima 33. poziciju.
Od rivala Srbije u grupi sa EP, Slovenija koja je prošla u osminu finala, napraviće skok od pet mesta i sa 57. će završiti na 52. poziciji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala