- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Skandal koji, srećom, nije završen tragedijom

© AP Photo / Ariel SchalitBarnabas Varga
Barnabas Varga - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
UEFA je izdala saopštenje u kom se navodi da nije bilo kašnjenja prilikom ukazivanja pomoći Barnabasu Vargi, mađarskom fudbaleru, koji je ležao bez svesti.
Najtužnija scena na Evropskom prvenstvu viđena je na utakmici Mađarske i Škotske kada je Barnabas Varga posle sudara sa protivničkim golmanom pao i ostao bez svesti, a potom je na nosilima iznet sa terena.
Dominik Soboslaj, kapiten reprezentacije Mađarske, bio je ljut zbog reakcije medicinskog tima koja nije bila dovoljna brza.
„Ne razumem ovakav protokol, zašto medicinsko osoblje ne požuri? Nekoliko sekundi može da spasi život. Nadam se da ovo više nikada nećemo doživeti. Nešto bi trebalo da se uradi“ rekao je Soboslaj posle utakmice.
Posle ove kritike UEFA je reagovala saopštenjem u kom se ističe da nije bilo kašnjenja prilikom ukazivanja pomoći.
„Intervencija lekara desila se u roku od 15 sekundi od incidenta, da bi odmah zatim reagovao i drugi lekar na stadionu, koji je izvršio prvu procenu povrede i pružio odgovarajući tretman, prema uobičajenim medicinskim procedurama. Tim hitne pomoći je čekao pored terena, u skladu sa protokolom, stigao je sa nosilima čim su lekari zatražili njihovu intervenciju da odnesu igrača radi hitnog prebacivanja u bolnicu. Koordinacija celog medicinskog osoblja bila je profesionalna i sve je urađeno po procedurama. Nije bilo kašnjenja u lečenju i pomoći igraču“, navodi se u saopštenju.
Fudbaleri su morali da opkole Vargu i prekriju zastrašujući prizor, a kasnije je ustanovljeno da je doživeo prelom jagodične kosti i potres mozga. Operacija je srećom uspešno obavljena i Varga će biti dobro, ali neće biti u stanju da nastavi šampionat.
Gol u utakmici Hrvatska - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
EURO 2024
Samouništenje Hrvata: Ako ne „ubiješ“ utakmicu – ona će tebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala