- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za heroja Italije: „Gledao je kako je Jović pomogao Srbiji – pa ga je iskopirao“

© AFP 2023 / ODD ANDERSENMatija Zakanji
Matija Zakanji - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Matija Zakanji, strelac izjednačujućeg gola na meču Italije i Hrvatske, dobio je priznanje Zlatni brk u izboru legendarnog Dragoslava Stepanovića Stepija.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Hrvatska - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
EURO 2024
Italijani šokirali Hrvate u 98. minutu – Španija ubedljivo prva u grupi, rastu šanse Orlova
Malo je falilo da Luka Modrić još jednom, po ko zna koji put u karijeri, bude heroj reprezentacije Hrvatske, ali slavu mu je ukrao Matija Zakanji koji je golom u osmom minutu nadoknade skinuo osmehe sa lica Hrvata.
„Zakanji dobija „Zlatni brk“, za Modrića bi bilo mnogo, osvojio je sve što je bilo moguće“, naveo je legendarni Stepi.
Veruje saradnik Sputnjika i da je Italijan video kako je Luka Jović u poslednjem minutu spasao Srbiju.
„Gledao je kako je Jović pomogao Srbiji u poslednjem minutu, pa ga je iskopirao. Fudbal je izgleda iskopirao košarku i doneo na teren uzbuđenje. U ovakvih utakmicama koncentrcija može da presudi jer smo videli kod Albanaca da je jedan igrač u poslednjim sekundama promašio gol“, naveo je Stepi.
Heroj Italije odigrao je tek sedmi meč za reprezentaciju za koju je debitovao sa 27 godina. Na pet od tih sedam utakmica ulazio je sa klupe, baš kao što je to bio slučaj i protiv Hrvatske.
Zakanji je dobio šansu tek u 81. minutu kada je zamenio Darmijana, ali nije mu to smetalo da zatrese mrežu i donese važan bod svom nacionalnom timu.
Fudbaler Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
EURO 2024
Hrvati na dva posto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala