- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Hrvati na dva posto

© AP Photo / Ebrahim NorooziFudbaler Hrvatske
Fudbaler Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u poslednjem minutu utakmice protiv Italije ostala na dva odsto šanse za prolaz u dalju fazu Evropskog prvenstva.
Italija se provukla, Hrvatskoj sada igra samo teorija da kao kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije jer je zasad najgora.
Ispred nje su Mađarska iz grupe A, Austrija iz grupe D i sve selekcije iz grupe E gde su Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina. Dakle, Hrvati mogu u teoriji da završe samo ispred trećeplasiranih iz grupa C i F.
U našoj grupi im je neophodan poraz Slovenije od Engleske sa četiri gola razlike i da Danska pobedi Srbiju bilo kojim rezultatom ili da Srbija pobedi Dansku četiri razlike.
I čak ako se to desi, potrebno im je da Portugalci u grupi F savladaju Gruziju i da Turska savlada Češku.
Što se tiče Srbije, ona čak i remijem protiv Danske mogla da prođe kao jedna od najboljih trećeplasiranih.
Uslovi su sledeći - ako Engleska pobedi Sloveniju sa više od gola razlike, Portugalija pobedi Gruziju, a Turska savlada Češku, Srbija prolazi dalje i sa remijem i imaće isti broj bodova kao Slovenija, Hrvatska i Češka ili Gruzija, ali bolju gol-razliku.
Takođe i Mađarskoj su znatno skočile šanse da prođe dalje, potrebno joj je da Slovenija izgubi od Engleske i da na meču Srbije i Danske ne bude nerešeno.
Ishodi slede...
Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
EURO 2024
Kako smo stigli od preuzimanja zasluga do odbacivanja odgovornosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala