- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za strelca pobedonosnog gola u 92. minutu – kakav otac, takav sin

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Portugalac Fransisko Konseisao postigao je gol u 92. minutu utakmice protiv Češke čime je doneo svojoj ekipi prva tri boda na Evropskom prvenstvu. I zato je zaslužio priznanje Zlatni brk u izboru legendarnog Dragoslava Stepanovića Stepija.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
EURO 2024
Portugalcima veliki preokret, Ronaldu istorija – Turcima velika pobeda nad Gruzijom
Odlično se snašao omaleni Portugalac i tako podsetio Stepija na svog oca Serđa Konseisaa koji je dao jednom prilikom tri gola Nemcima.
„Konseisao je dao pobedonosni gol za Portugal, a njegov otac je dao tri gola Nemačkoj, tako da je on izbor za najboljeg igrača dana. Očigledno je da ovde radi ona izreka - kakav otac, takav sin“, rekao je Stepi.
Inače, Fransiskov otac Serđo postigao je tri gola protiv Nemačke na Evropskom prvenstvu 2000. godine, tako da se porodična tradicija odličnih igara na Evropskim prvenstvima nastavila.
Portugalci su se namučili protiv Češke, mogli su čak i da izgube, ali su se na kraju izvukli i stigli do tri boda posle sjajne reakcije Konseisaa juniora.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
SPORT
Rubljov ispao – Siner preokrenuo, Alkaras ubedljiv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala