- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov ispao – Siner preokrenuo, Alkaras ubedljiv

© AP Photo / Michel EulerAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, poražen je na startu turnira u Haleu od Amerikanca Markusa Đirona rezultatom 6:4, 7:6.
Iako je delovalo da je posle osvojene titule u Madridu Andrej Rubljov značajno poboljšao formu, ruski teniser ponovo je počeo da niže poraze i sada mu ponovo treba hitno buđenje.
Posle poraza u trećm kolu Rima i Rolan Garosa, šesti reket sveta započeo je sezonu na travi u Haleu, ali ne onako kako je želeo.
Điron je uspeo da ikoristi treću brejk loptu, a Andrej je potom već u narednom gemu imao priliku da mu uzvrati, međutim nije je iskoristio.
Posle toga Amerikanac je bez većih problema osvojio prvi set.
U drugom je ruski teniser brejk dopustio već u prvom gemu, a Amerikanac je nove dve šanse imao i u petom gemu. Kada je delovalo da više nema nade Rubljov je uspeo da vrati brejk.
Taman kada je zamirisalo na potencijalni preokret Điron je u taj-brejku slomio Rubljova i obezbedio plasman u drugo kolo.
Osim poraza Andreju su problem i bodovi jer je prošle godine u Haleu stigao do finala pa je tako trebalo da brani 300 bodova.
Janik Siner je nadigrao Talona Grikspora u Haleu sa 6:7, 6:3, 6:2. Mogao je Italijan lako da ispadne sa turnira, ali je uspeo da preokrene. Siner će osmini-finala igrati protiv Mađara Marožana.
Mnogo ubedljiviji bio je Karlos Alkaras koji je savladao Serundula sa 6:1, 7:5 u Londonu. Njega će u osmini-finala čekati pobednik duela Navone - Drejper.
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
EURO 2024
Srbija bez Kostića u nastavku Evropskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala