- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španci „merkaju“ košarkaše Zvezde i Partizana

© Sputnik / Lola ĐorđevićAlen Smailagić
Alen Smailagić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Španski klubovi gledaju ka košarkašima koji su prošlu sezonu proveli u Srbiji. Kako javlja španski El Koreo, Baskonija je zagrizla za potencijalnog srpskog reprezentativca i prvotimca Partizana Alena Smailagića. Sa druge strane, Huventud je zainteresovan za košarkaša Crvene zvezde Adama Hangu.
Krenimo od Smailagića. Njemu je ugovor sa Partizanom praktično istekao sa krajem Superlige, a tim iz Vitorije bi to želeo da iskoristi i dovede ga u svoje redove.
Partizan ima želju da ga zadrži, ali sada je već to situacija u kojoj će imati potrebu da se nadmeće sa drugim klubovima.
Sezonu u Evroligi Smailagić je završio sa 5,5 poena i 2,2 skoka za prosečno 16 minuta na parketu.
Sa druge strane, Iskusni mađarski košarkaš Adam Hanga (35, 200), koji je u prethodnoj sezoni nosio dres Crvene zvezde, potpisaće ugovor sa španskim Huventudom Tu informaciju donosi novinar Mark Mundet, zaposlen u listu Higantes del basket.
Hanga je prethodnog leta stigao u Crvenu zvezdu kao igrač madridskog Reala, tada aktuelnog prvaka Evrope. Potpisao je ugovor na 1+1 godinu, što znači da crveno-beli mogu do 15. jula da odluče da li žele da zadrže Hangu, ali sada već deluje da su male šanse za takav scenario.
Mađar je u prethodnoj sezoni Evrolige odigrao 26 utakmica za Zvezdu, od toga 10 kao starter, a prosečno je po duelu beležio 10 poena, 2,9 skokova i 2,4 asistencije.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
SPORT
Luka ne gubi nadu: „Nije gotovo – sudije moraju bolje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala