- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka ne gubi nadu: „Nije gotovo – sudije moraju bolje“

© AP Photo / Matt KrohnLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Prva zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić izjavio je da ne gubi nadu posle trećeg poraza od Bostona u isto toliko mečeva NBA finala, dodajući da se nada da će sudije biti bolje u nastavku serije.
Podsetimo, Luka Dončić isključen je tri minuta pre kraja kada se „lomilo“ pitanje pobednika zbog dva vezana, a ukupno šest faulova, pa je pre vremena maestralni Slovenac morao na hlađenje.
Dalas je na kraju pretrpeo poraz pred svojim navijačima rezultatom 106:99, a Dončić koji je imao ulogu tragičara zbog takvog epiloga u finišu se ne predaje, već pokušava da digne ekipu za naredni meč koji je na programu u noći između petka i subote od dva sata i 30 minuta iza ponoći.
„Dajem sve od sebe i trudim se da odigram što bolje. Moraću još bolje. Imali smo lepu priliku da se vratimo i bili smo blizu. Na kraju nismo uspeli. Voleo bih da sam bio prisutan u završnici“, izjavio je Luka.
Uspeo je Dalas da „istopi“ minus 21 i da priđe na samo pola koša zaostatka, ali bilo je to sve od Luke, Kajrija i drugova.
Novinare je zatim zanimalo kako je Dončić video suđenje u trećem meču.
„Ne znam šta da kažem. Sudija nam nisu dozvolile da ulazimo u jaču duel igru. Ne želim previše da kažem o suđenju, ali kada na ovakav način dobijete šest faulova u finalu, teško je komentarisati. Moraju sudije da budu bolje nego što su bile do sada“, istakao je Luka.
Dončić je za kraj poručio da veruje da Dalas može da se vrati u igru, uprkos tome da Boston samo jedan trijumf deli od 18. titule prvaka NBA lige.
„Uspeli smo da pronađemo ritam u odlučujućoj deonici, ali na kraju su oni zadali poslednji udarac. Ipak, pozitivna stvar za nas je što smo uspeli da se vratimo u meč posle velikog zaostatka. Nećemo prestati da verujemo dok ne bude gotovo“, zaključio je Slovenac koji je meč završio sa 27 poena, imao je još po šest skokova i asistencija.
Najefikasniji akter trećeg susreta finala NBA lige bio je njegov saigrač Kajri Irving koji je ubacio 35 poena za 45 minuta provedenih na parketu.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
SPORT
Dalasu se smeši „metla“ – Boston kaznio isključenje Dončića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala