- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dalasu se smeši „metla“ – Boston kaznio isključenje Dončića

© AP Photo / Julio CortezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Košarkaši Boston Seltiksa poveli su sa 3:0 u velikom finalu NBA lige, jer su u trećem meču u Teksasu stigli do brejka protiv Dalasa, pobedom rezultatom 106:99. Mavsi su u poslednja četiri minuta igrali bez isključenog Luke Dončića zbog šest faulova i Kelti su to iskoristili.
Boston se nalazi na pobedu od krunisanja i uzimanja 18. šampionskog prstena, dok je Dalas s druge strane, uprkos činjenici da je konačno proigrao Kajri Irving, koji je u prva dva meča nedostajao Luki Dončiću, ponovo poražen.
Uvodna deonica pripala je domaćinu, Dalas je dobio s pola koša prednosti - 31:30, da bi u drugom kvartalu oba tima ubacila po 20 poena, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 51:50.
Sve to bio je jasan pokazatelj da su Dalas i Boston izjednačeni i da će treći meč biti uzbudljiv do samog kraja.
Ali, onda je u nastavku došlo do ogromnog pada u igri Maveriksa, što je Boston maksimalno iskoristio i kaznio, te je otišao na čak 15 poena prednosti (85:70) za ulazak u odlučujući kvartal.
Imao je Boston i maksimalnih 21 poen prednosti, da bi Dončić i Irving to uspeli da "istope" na samo pola koša zaostatka. Ipak, bilo je to sve od tima iz Teksasa, čiji će tragičar, ispostaviće se, biti Luka Dončić.
Slovenac je skrivio dva loša faula na četiri minuta do kraja treće utakmice finala, a kako mu je to bio ukupno šesti faul, tako je za njega meč bio gotov.
Pokušao je Dalas bez svog najboljeg košarkaša, ali bezuspešno, Boston je slavio pobedu rezultatom 106:99 i ima ogromnih 3:0 u NBA finalu.
Džejson Tejtum bio je najefikasniji košarkaš Bostona sa 31 poenom, pratio ga je Džejlen Braun sa 30 ubačenih poena, Vajt je dodao 16.
S druge strane, u redovima Dalas Kajri Irving je brojao do 35, Dončić je na svom kontu imao 27 poena, što je bilo nedovoljno da se dođe do prvog trijumfa u finalnoj seriji protiv Bostona.
Naredni meč igra se u noći između petka i subote takođe u Teksasu, gde će Dalas imati priliku da "kupi" i peti meč. U suprotnom, Boston će preuzeti NBA tron od Denvera i Nikole Jokića, koji su eliminisani od Minesote u finalu Zapadne konferencije.
NBA košarkaši protestuju pred utakmicu - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
SPORT
Preminuo nekadašnji čuveni košarkaš Džeri Vest – „NBA logo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala