- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Perina rabona: Od insomnije do glavobolje

© AFP 2023 / JOHN THYSPredrag Rajković
Predrag Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Dva lica Srbije u proverama sa Austrijom i Švedskom na putu ka Nemačkoj. Počelo je Piksijevom insomnijom posle bečkog pada, a završilo glavoboljom selektora pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje počinje za četiri dana.
Dva više ostalo je do premijere Srbije na EP, premijere koju je čekala bezmalo četvrt veka. A da li će se čekanje isplatiti, znaćemo tek tamo 25. juna posle Danaca...
Svašta će se izdešavati do tada, svašta se već izdešavalo, a stiče se utisak posle „brijanja“ švedskih brada da je selektor sam sebi zadao glavobolju?!
Nakon što je prethodno poručio da za njega i stručni štab nema spavanja posle poraza od Austrije (2:1), što je jasna aluzija da mnogo toga treba da se popravi, stvari su se promenile nabolje, ali je Predrag Rajković svojom izvedbom u Stokholmu naterao Stojkovića da se debelo i dobro zapita: „Da li je Vanji Milinković-Saviću zacementirano mesto na golu“?
Kapa dole VMS-u za sve i svja što je uradio od dolaska Piksija na kormilo nacionalnog tima. Teško da je i u jednom meču, a gledao sam ih sve, razočarao ili kiksnuo. Ali, golman može biti samo jedan i onaj drugi ili ne daj Bože treći može samo da sedi, gleda, čeka i nada se...
Strpljiv je bio Predrag Rajković, možda i previše, čekao je i dočekao svojih „pet minuta“ i onda pokazao da zaslužuje da bude „jedinica“ Srbije.
Potvrđuju to one silne odbrane, a izbrojali su ih pedantni statističari, da ih je bilo čak devet protiv Švedske. Mogli su Isak, Kuluševski, Forsberg i ostali minimum jednom, ako ne i više puta da zatresu mrežu Srbije, ali je nekadašnji zlatni Orlić, sada golman Majorke „spustio roletnu“!
Aleksandar Mitrović i Igor Divejev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
EURO 2024
Mitrović o tandemu sa Vlahovićem: „Dobro se znamo“
I zato bi Piksi trebalo da ima glavobolju! Jer je Rajković sve raspametio kako je branio, pratio i „čitao“ igru rivala. Uvek na prvom mestu, uvek odlično postavljen i spreman da hladnokrvno interveniše i u najdelikatnijim zadacima.
Slatke su to muke kada Stojković može da bira između Vanje i Predraga, tu je i Đorđe da uskoči ako zatreba, pokazao je to u Čelsiju da i te kako može. Svilar i Dmitrović imali su tu nesreću da za konkurenciju imaju Vanju i Predraga, a kako su i sami svesni da golman može biti samo jedan, tako ih je izdalo strpljenje i odustali su.
Za razliku od njih, otpao je fantastični „kec“ Partizana Aleksandar Jovanović, kome se ponovilo scenario kada je bio kandidat za Mundijal u Rusiji, da bi u poslednjeg trenutku otpao sa šireg spiska.
Velika je verovatnoća i da Piksi (odavno) zna ko će mu čuvati Srbiju u Nemačkoj od „okupacije“ Engleza, zatim slede Slovenci i Danci, ali ono što je sigurno jeste da su nam „kečevi“ možda i najjači aduti, naravno uz „dugu devetku“ i vremešnu „desetku“.
Arkadijuš Milik - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
EURO 2024
Tamna strana „generalki“ – Evropsko prvenstvo ostaje san za Poljaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala