- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Mitrović o tandemu sa Vlahovićem: „Dobro se znamo“

© RFS / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Mitrović i Igor Divejev
Aleksandar Mitrović i Igor Divejev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Srbija je na oproštaju Zlatana Ibrahimovića od fudbala preslišala Švedsku (3:0), a strelac drugog gola za Orlove Aleksandar Mitrović, poručio je da jedva čeka Evropsko prvenstvo (14. jun – 14. jul). Pričao je Mitar i o tandemu sa Dušanom Vlahovićem, s kojim je ovoga puta zaigrao od samog starta.
Srbija je generalnoj probi za EP igrala s dvojicom klasičnih napadača, dok je selektor Dragan Stojković pozadi početni sistem s trojicom pozadi, u formaciji 3-5-2 i, čini se, da je to daleko bolje funkcionisalo nego brojni prethodni eksperimenti, što se posebno odnosi na igru sa četvoricom pozadi.
Mitrović koji je duplirao prednost Srbije u Stokholmu, poručio je po završetku susreta da je zadovoljan i da je naš nacionalni tim spreman za Evro.
„Jesmo, spremni smo. Mislim da je konačno došlo to Evropsko prvenstvo i polako kreće euforija. Odradili smo dobro pripreme i spremni dočekujemo prvu utakmicu“, počeo je izjavu za TV Arena Mitrović.
Odmah je bilo priče o tandemu i saradnji sa Vlahovićem.
„Dugo igramo u ovom sistemu, znamo ko šta treba da radi i ofanzivno i defanzivno. Defanzivno smo protiv Švedske bili dobri, iz kontri smo bili opasni. Duci i ja se dobro znamo, mislim da smo dobro sarađivali“, istakao je Aleksandar.
Mitrović čvrsto veruje da se Orlovima neće ponoviti neuspeh iz Katara, gde su već posle grupne faze završili učešće, a ambicije su bile daleko veće.
„Mislim da je Katar bio veća euforija od strane navijača zbog toga kako smo se plasirali. Idemo u Nemačku da damo sve od sebe i da probamo da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način“, zaključio je prvi špic Srbije Aleksandar Mitrović.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
EURO 2024
Piksi posle pobede od 3:0 – „Nije loše, ali očekujem još bolju Srbiju u Nemačkoj“
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
EURO 2024
Orlovi raširili krila protiv Švedske u generalnoj probi pred Evropsko prvenstvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala