- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Tamna strana „generalki“ – Evropsko prvenstvo ostaje san za Poljaka

© AP Photo / Czarek SokolowskiArkadijuš Milik
Arkadijuš Milik - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Prijateljske utakmice pred početak Evropskog prvenstva ili nekog drugog velikog takmičenja oduvek su bile „mač s dve oštrice“. Ne možete bez njih, a opet rizikujete povrede pred ono pravo što sledi. Mračnu stranu toga osetili su Poljaci, tačnije jedan od njihovih najboljih fudbalera Arkadijuš Milik.
Napadač Poljske i Juventusa, saigrač Dušana Vlahovića, povredio je koleno u „generalki“ za Evropsko prvenstvo, koje će 14. juna startovati u Nemačkoj.
Iskusni golgeter doživeo je veliki peh u pobedi nad Ukrajinom rezultatom 3:1, jer mu je stradalo koleno i zbog toga će propustiti Evropsko prvenstvo, što je potvrdio i Fudbalski savez Poljske.
„Nekoliko fudbalera je povređeno, ali je povreda Arkadijuša Milika, dovoljno ozbiljna da on neće biti u stanju da bude na spisku fudbalera koji su izabrani za Evropsko prvenstvo“, saopštio je FS Poljske, a razočaran zbog svega bio je i selektor.
„Milik neće ići na Evropsko prvenstvo“, kratko je izustio Mihail Probjež.
Poljaci su u Grupi D sa Francuskom, Austrijom i Holandijom.
Aleksandar Mitrović i Igor Divejev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
EURO 2024
Mitrović o tandemu sa Vlahovićem: „Dobro se znamo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala