- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Perina rabona: Sedmica i devetka (ne) mogu zajedno

© Foto: FSSDušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Aterirali su Piksijevi Orlovi u Beču i zabrinuli! Jer, do početka Evropskog prvenstva ostalo je devet dana, a stiče se utisak da selektor i dalje ne zna u kojoj ćemo formaciji da igramo.
Možda posle dešavanja na „Ernst Hapelu“ i zna, jer je sredinom prvog dela igre posle dva jeftina gola u mreži Vanje Milinković-Savića transformisao sistem sa četvoricom pozadi na dobrih starih 3-4-2-1.
Tada su se stvari pokrenule, živnula je anemična Srbija i počela da preti Austrijancima, koji su igrali bez nekoliko ključnih fudbalera. Od nedovoljnog oporavljenog Alabe, preko povređenog Šlagera do umornog od finala Lige šampiona Sabicera.
Ali, nisu Austrijanci tema, već Srbija i ono što (ni)smo videli u prvom od dva prijateljska meča, sledeći su Šveđani 8. juna u Stokholmu.
Za htenje, kapa dole igračima, posebno se to odnosi na ratnički pristup Strahinje Pavlovića koji je izgarao po terenu, a Nemanja Maksimović je doslovce krvario, pa je pre vremena morao da napusti teren.
Raduje što je Nemanja Gudelj odgovorio svim zadacima i pored operacije kolena i što je igrao i štopera i zadnjeg veznog i pokazao je Piksiju i Srbiji da mogu da se oslone na njega u Nemačkoj.
Kao što smo počeli sa četvoricom u poslednjoj liniji, tako smo i meč koji smo počeli s jednom oštricom, završili sa dve.
Sudijski znak da se lopta zakotrlja posle 15-minutne pauze u Beču doneo je „devetku“ i „sedmicu“ i tandemu na terenu!
Mitrović se pridružio Vlahoviću u srcu napada i bio je to jasan znak da Piksi testira mogu li Orlovi u Nemačkoj da se vinu sa dvojicom klasičnih napadača i da atakuju rivala.
Očigledno da mogu, ali je jasno da u tom slučaju ozbiljan pritisak trpe ostale linije tima.
Ono što je bilo vidljivo na prvu da su se i Mitrović i Vlahović izvlačili po loptu, vraćali i na svoju polovinu po potrebi, češće je to činio Aleksandar, ali se postavlja veliko pitanje da li to može da bude kontraproduktivno u Nemačkoj?
Mitrović je neretko prenosio loptu i započinjao je borbu s direktnim rivalima mnogo ranije i tamo gde se od njega ne očekuje da bude. Dok stigne do šesnaesterca već se ozbiljno potroši i daleko mu je teže da uradi ono što se od njega očekuje...
I Vlahović je često bio okrenut leđima golu, borio se, a posle pola sata igre sedmice i devetke zajedno, Mitru se priključio Luka Jović.
I to je opcija kada se igra dvojicom u špicu, ali je opet suludo pomisliti da će Srbija sa dvojicom klasičnih napadača udariti na Engleze.
Mada, znajući Piksija i trenerske „driblinge“ vrlo je moguće da se odvaži i pokuša da prevari rivala kom su svi unapred upisali tri boda i bar tri gola u našoj.
Lopta je okrugla, Srbija zna da igra fudbala i ima 11 ratnika na terenu, a u kavezu s „tri lava“ nema šta da izgubi.
Može samo da dobije!
A, onda bi nas se (u)plašili i Slovenci i Danci.
U suprotnom, ako bi stvari protiv Engleza krenule nizbrdo, onda nam se loše piše...
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
EURO 2024
Srbija je pala, ali Piksi uverava: „Nema spavanja, bićemo pravi u Nemačkoj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala