- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Srbija je pala, ali Piksi uverava: „Nema spavanja, bićemo pravi u Nemačkoj“

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, analizirao je poraz od Austrije u Beču na stadionu „Ernst Hapel“ rezultatom 2:1. Kormilar Orlova istakao je da za njega i njegov stručni štab nema spavanja, kako bi se ispravile sve greške i kako bi Srbija bila prava onda kada je najpotrebnije – na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, koje počinje za devet dana.
Fudbaleri Srbije zaigrali su prvi put posle meča u Moskvi i poraza od Rusije (4:0) sa četvoricom pozadi, ali su dva brza gola domaćina odvratila Piksija od te ideje. Vratili su se ekspresno Orlovi na „fabrička podešavanja“ i trojicu pozadi, pa je ekipa tad bolje izgledala, postigla gol i počela da parira i preti rivalu.
„Osećanja su pomešana, krivo mi je što smo izgubili, sa druge strane sam zadovoljan reakcijom i svime što se dešavalo u drugom delu igre. Bili smo blizu da postignemo drugi gol, nismo zaslužili da izgubimo, ali dobro je, ovo je test protiv jedne jake ekipe. Ima loših stvari, ali i dobrih, već noćas za trenere nema spavanja radićemo video analizu. Želim da napravim vizuelni sastanak da igrači vide gde su bili dobri, gde loši. Krenuli smo sa četvoricom u liniji u početnoj fazi, ali opet me nešto uverilo da nije to to, da se vratimo na ono što najbolje znamo da izađemo visoko, da pritisnemo.Mi smo bili dva gola u minusu, ali ne zaboravite da smo imali nekoliko šansi i to baš velike. Nismo ih iskoristili, ali daj bože da ih iskoristimo kad treba u Nemačkoj“, rekao je Dragan Stojković.
Piksi je imao poruku za navijače pred EP koje počinje 14. juna, a Orlovi prvi meč igraju dva dana kasnije protiv Engleza, koji su u prijateljskom meču preslišali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:0.
„Biće Srbija prava u Nemačkoj, sledi jedna dobra analiza, imamo Švedsku takođe dobrog rivala, sabraćemo utiske, sigurno će ove utakmice dati dobre odgovore. Imali smo nekih problema sa Kostićem , Spajić je tražio izmenu. Reagovaćemo u hodu imamo dovoljono vremena. Nisam srećan da smo izgubili, ali sam srećan što smo bili blizu pozitivnog rezultata“, završio je izlaganje Dragan Stojković.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
SPORT
Ispisana je istorija srpskog fudbala – mesto do 7.500 stanovnika dobilo Superligaša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala