- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan osetio prokletstvo broja 13

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana pokušaće da izbore izjednačenje u drugoj finalnoj utakmici protiv Crvene zvezde u Košarkaškoj ligi Srbije, ali po crno-bele bilo bi dobro da ne čekaju poslednji napad za to.
U prvoj finalnoj utakmici Zek Ledej imao je šut za pobedu, međutim lopta nije ušla u koš i Crvena zvezda je povela. Bio je to samo jedan od ukupno 13 poslednjih napada koji su crno-belima mogli da donesu pobedu ove sezone kako u Evroligi tako i u ABA ligi.
Prvi put kada se ovakva situacija dogodila košarkaši Partizana igrali su protiv Olimpijakosa, a lopta je na sekund pre kraja bila u rukama Džejmsa Nanelija. Njemu je tada pošlo za rukom, ali posle toga je usledila crna serija koja i dalje nije završena.
Sledeći put priliku da timu donese pobedu, pri zaostatku od pola koša, imao je Uroš Trifunović, ali je na sekund do kraja izgubio loptu.
Šansu nije iskoristio ni Kevin Panter protiv Panatinaikosa. Završnica je bila neizvesna, rezultat izjednačen, a na tri sekunde do kraja kapiten je izgubio loptu. Uspeo je da je zadrži protiv Monaka na dve sekunde do kraja kada je takođe bilo izjednačeno, ali je tada promašio šut za dva poena.
Posle kapitena crnu seriju nastavio je Frenk Kaminski protiv Virtusa kada je na minus 1 imao dve sekunde da postigne koš za pobedu, ali u tome nije uspeo. Protiv istog tima priliku je propustio Pi Džej Dozir kada je na minus 3 i na devet sekundi do kraja izgubio loptu.
Ponovo je akter slične situacije bio Panter protiv Bajerna. Jednu sekundu imao je kapiten da nadoknadi pola koša razlike i šutirao je za tri, ali bezuspešno.
Nije imao sreće ni Zek Ledej protiv Olimpije kada je probao da smanji zaostatak za dva poena na tri sekunde do kraja.
Ovakve situacije crno-belima događale su se i u ABA ligi. Prvi put Kaminski je na dve sekunde do kraja promašio za dva poena, da bi kod šuta za produžetak Ognjen Jaramaz protiv Igokee izgubio loptu.
Aleksa Avramović bio je režiser dve slične situacije. Najpre protiv Zvezde kada je promašio za tri poena na tri sekunde pre kraja, a potom i protib Budućnosti za dva poena. U oba slučaja je šutirao za pobedu.
Niz je nastavio Ledej protiv crveno-belih u Košarkaškoj ligi Srbije, ali da li će ga neko na samom kraju sezone zaustaviti ostaje da vidimo.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
SPORT
Nove vesti o Novaku: „Dobili smo informaciju da nije operisan“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala