- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nove vesti o Novaku: „Dobili smo informaciju da nije operisan“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Italijanska „Gazeta“ prenela je da je Novak Đoković, najbolji teniser sveta, već operisan u Parizu, međutim Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, otkrio je da ima informacije da srpski as još uvek nije bio na operaciji.
Zbog oštećenja medijalnog meniskusa desnog kolena Novak Đoković odlučio je da odmah posle povlačenja sa Rolan Garosa ode na operaciju. Tu vest preneli su francuski i italijanski mediji, a nešto kasnije stigla je i informacija da je ta operacija već obavljena rano ujutru.
Međutim, Božidar Maljković ima drugačije informacije.
„Mi smo zvali strica. Moj sin koji prati francusku štampu svaki dan. Francuzi su u vrlo ozbiljnim medijima napisali da je operisan. Međutim, mi smo dobili informaciju da nije. Ne bih da spekulišem“, rekao je Maljković.
S obzirom na to da srpski as dugo sanja o zlatu sa Olimpijskih igara, kako bi uopšte i imao šanse da na njima igra operacija je verovatno potrebna da bi ubrzala t proces oporavka.
Najbolji teniser sveta pobedio je posle četiri i po sata Franciska Serundola u osmini finala Rolan Garosa, ali je u drugom setu tražio medicisnki tajm-aut upravo zbog bola u kolenu.
Nastavio je da igra pod lekovima, a kasnije je najavio da postoji šansa za povlačenje. Dan pre nego što bi trebalo da odigra meč četvrtfinala protiv Kaspera Ruda Novak je objavio da neće moći da nastavi takmičenje.
Srpski as će zbog oporavka gotovo sigurno propustiti Vimbldon, ali za Olimpijske igre postoji nada jer one počinju 27. jula.
Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
SPORT
Rolan Garos dobija novog šampiona – posle dve decenije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala