- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov glas niko nije želeo da čuje – priložio je najteži dokaz da je u pravu

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Iako je Novak Đoković tokom celog meča protiv Franciska Serundola prigovarao sudiji i supervizoru da je teren klizav, niko nije reagovao. Na kraju je upravo takav teren bio saučesnik u povredi najboljeg tenisera sveta zbog koje je morao da se povuče sa turnira i odmah operiše.
Organizatori Rolan Garosa ove godine su bili nemilosrdni prema Novaku Đokoviću. Najpre zbog rasporeda zbog kog je na terenu ostao do skoro pola četiri ujutra, a potom i zbog klizavog terena povodom kog niko nije želeo da reaguje.
Zbog uslova odnosno takvog terena srpski as je povredio koleno sa kojim je imao problem, a potom je tako povređen nastavio da pada po terenu. Sve vreme ukazivao je sudiji na problem, zvao je supervizora da se požali, ali ništa se nije desilo!
„Đoković je više puta rekao kako su tereni klizavi, klizeći i padajući više puta!! Ipak, sudija, supervizor i osoblje znaju bolje od Đokovića što je dovelo do Đokovićeve povrede“, napisao je jedan od Novakovih navijača.
Društvenim mrežama širile su se poruke nerazumevanja prema organizatorima zbog ponašanja prema Novaku odnosno odbijanja da se teren sredi.
„Činjenice. Organizatori supremestili meč Dimitrova na Šartrije, Đoković je počeo oko 23 časa, igrao je posle 3 sata ujutru. Sledećeg dana ih je zamolio da srede neravne delove terena. Odbili su. Novaku pokidan meniskus“, napisao je Krostofer Džonson, novinar.
Novak je i pre incidenta sa terenom imao razloga da bude besan. Meč trećeg kola protiv Lorenca Mustija trebalo je da počne u 20.15, ali je zbog kiše na stadion „Filip Šatrije“ premešten meč Grigora Dimitrova i Zizu Bergsa. Zbog čega? Nikome nije jasno, ali Novak je počeo meč tek oko 11 časova zbog čega ga je završio tek oko pola četiri ujutru.
O nepoštovanju srpskog asa u jednoj televizijskoj emisiji govorio je bez zadrške Somvdev Devermna, bivši indijski teniser.
„Kao navijač Novaka Đokovića, besan sam na organizatore zbog onoga što se dogodilo pre prošlog meča. Trebalo je sa Musetijem da igra od 20 časova, ali su oni odlučili da ubace meč Dimitrova i Bergsa. Da li bi se to desilo Rodžeru Federeru? Ne. Da li bi se to desilo Rafaelu Nadalu na Rolan Garosu? Ne. Ali se desilo Novaku Đokoviću, koji ima 24 grend slem titule, koji je aktuelni šampion. To je nepoštovanje. Da li je on bio besan? Garantujem da jeste, ali je našao način da se vrati“, rekao je Deverman.
Srpski as odlučio je da se povuče sa turnira, a na dan kada je trbalo da igrače četvrtfinale protiv Kaspera Ruda najbolji teniser sveta je operisan. Oporavak bi u najkraćem roku mogao da traje tri nedelje i gotovo je sigurno da će Novak odustati od Vimbldona kako bi mogao da se oporavi za Olimpijske igre.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
SPORT
Nove vesti o Novaku: „Dobili smo informaciju da nije operisan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala