- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rud, Beker i Alkaras pružili podršku Đokoviću – Cicipas je bio šokiran

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Posle povlačenja Novaka Đokovića sa Rolan Garosa zbog povrede kolena, Boris Beker, Kasper Rud, Karlos Alkaras i Stefanos Cicipas poželili su srpskom asu brz oporavak.
Posle fenomenalnog meča u kom je Novak Đoković posle četiri i po sata borbe savladao Franciska Serundola, prvi reket sveta najavio je da postoji šansa da odustane od nastavka turnira što se i desilo.
Novak je zadobio oštećenje medijalnog meniskusa desnog kolena i zbog toga nije mogao da nastavi takmičenje, a ova informacija ostavila je teniski svet u šoku.
Lep gest napravio je Kasper Rud, norveški teniser, koji je trebalo da bude protivnik srpskom asu u četvrtfinalu. Norvežanin se oglasio odmah posle Novakove objave i istakao je da mu je žao što je takav način prošao u polufinale.
„Brz oporavak Nole. Nadam se da se vidimo ponovo zdravi na travi“, napisao je Rud.
Povodom Novakove povrede oglasio se i Boris Beker, nekadašnji nemački teniser i bivši trener srpskog asa.
„To je teška povreda i neće proći do sutra, to me ostavlja bez reči. Kolena vam trebaju na travi, klizite sve vreme. Medijalni meniskus je ozbiljna povreda i prirodno se postavlja pitanje da li je potrebna operacija. Želim mu brz oporavak i da opet bude fit za sezonu na travi“, napisao je Beker.
Pitanje vezano za Novakovo povlačenje bilo je neizbežno i na konferencijama Karlosa Alkarasa i Stefanosa Cicipasa.
Mladi Španac koji se plasirao u polufinale Rolan Garosa istakao je da se Novak mnogo puta vratio još jači i da mu želi brz oporavak.
„Bio sam iznenađen zbog toga što se povukao sa turnira. Gledao sam meč protiv Serundola, završio je meč igrajući odličan nivo tenisa. Delovalo je da nema bola u završnici meča, bilo mi je iznenađenje što se povukao. Pričao je sa timom, doktorom, tenis je takav ponekad, morate da se borite sa tim. Kada nemate Novaka na turniru, to je loše za navijače, da ne mogu da gledaju jednog od najbojlih igrača sveta“, rekao je i nastavio.
„Video sam da je povreda meniskusa, nisam znao koliko je ozbiljna povreda, ako mi kažete da postoji ruptura. Nisam lekar niti znam koliko dugo će biti van terena. Rupture nikada nisu dobre vesti. Sve što mogu da kažem sada je da se nadam da će brzo da se oporavi brzo. Pokazao je mnogo puta da se vraća mnogo jači posle povreda i da to radi brzo. Želim mu da se što pre oporavi i vrati na teren. Da svi možemo da uživamo u njegovom tenisu“, poručio je Alkaras.
Sa druge strane grčki teniser rekao je da Novakovo povlačenje može da pomogne nekom drugom igraču da dođe do titule.
„Naravno da sam bio šokiran, nikada ne vidite Novaka da se povlači sa turnira. Morao sam da se pripremam za svoj meč. Nisam mnogo razmišljao o tome. Video sam protiv Serundola da je povređen, vratio se u tom meču, ima sjajnu veštinu da se takmiči na tom nivou i to povređen i da pobedi. Možda to pomogne nekim drugim igračima, da otvori prostor za nekoga da osvoji Grend slem titulu“, rekao je Cicipas.
Još uvek nema preciznijih informacija koliko bi Novakova pauza mogla da potraje.
Liverpul, Klop, Salah, Firmino - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
SPORT
Skandal – Liverpulov sponzor optužen za pomaganje terorizma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala