- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikancima će se zavrteti u glavi od silnih Nikola – „Evo još jednog Nikole“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Đurišić
Nikola Đurišić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
Pratite nas
Srpski talenat iz Mege Nikola Đurišić odneo je MVP priznanje na prestižnom turniru gde se okupljaju najveći evropski talenti, a on je bio član ekipe „Eurokampa“. I, uspeo je da raspameti Amerikance, toliko da je jedan od komentara vodećih specijalizovanih košarkaških stranica u Americi glasio: „Evo ga još jedan Nikola“.
Jasno je da je onaj najpoznatiji Nikola na svetu Jokić, trostruki MVP NBA lige i aktuelni najbolji košarkaš planete, drugi je Nikola Jović, dok se od Nikole Topića, bisera Crvene zvezde i Đurišića iz Mege tek očekuje da blesnu „preko bare“.
Na Eurokampu održanom u Trevizu zbog povrede kolena nije bilo Nikole Topića, ali je njegov imenjak Đurišić raspametio sve neverovatnom lakoćom i osećajem za igru.
Laki koševi iz teških situacija, asistencije iza leđa i bez gledanja, kao i driblinzi bili su dovoljni da Srbin ponese priznanje za najboljeg igrača prestižnom turnira, pa su predikcije da bi na NBA draftu trebalo da bude stacioniran između 20. i 40 mesta.
A šta tek reći za Topića za kog se očekuje da bude među prvih pet pikova. Prava je šteta što zbog druge povrede kolena ove sezone nije uspeo da ode na pomenuti kamp, ali to ne znači da je pao u zaborav.
I dalje ga pomno prate Amerikanci, pričaju i pišu o njemu. Oglasio se i sam Topić koji je pričao kako teče oporavak i kako gleda na uskori odlazak u Sjedinjene Američke Države.
„Nisam 100 odsto zdrav. Nisam još počeo da trčkim niti da igram košarku. Fokusiran sam maksimalno na rehabilitaciju, na svoje telo i koleno. Što se tiče NBA lige, gde god da odem biće mi zadovoljstvo. Moj pristup biće isti. Bilo da se radi o Alanti, San Antoniju ili Detroitu. Samo želim da budem najbolji i da pomognem drugima da budu bolji“, rekao je Nikola Topić.
Supertalentovani plejmejker je odgovarao na pitanja novinra putem „Zum“ aplikacije i jedno od pitanja odnosilo se na Crvenu zvezdu i njegov potencijalni ostanak još jednu sezonu.
„Znači mi period u Zvezdi, samo mi je žao što nisam duže igrao i ostavio dublji trag. Sigurno da sam razmišljao i o opciji da ostanem u klubu još neko vreme, međutim to nije odluka koju mogu sam da donesem. Moram da vidim svoju budućnost oko tima koji me bude draftovao, da sa njima napravim plan oko oporavka kolena. Još ništa nije definitivno, pa tako i pitanje oko mog igranja na Olimpijskim igrama. Ako budem mogao, naravno da ću se staviti na raspolaganje selektoru Pešiću. Ali, ponavljam, trenutno mi je najvažnije da se zalečim i da zdrav dočekam narednu sezonu“, rekao je Nikola Topić.
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
SPORT
Sferopulos posle nove pobede: „Zaslužujemo više poštovanja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala