- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus kao „brzi voz“ u Parizu – Olga „pomerena“ za sutra

© AP Photo / Aurelien MorissardAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov je poput „brzog voza“ za dva sata u tri seta eliminisao Španca Pedra Martineza – 6:3, 6:4, 6:3 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Za razliku od Rusa koji je igrao pod zatvorenim krovom, najbolja srpska teniserka Olga Danilović će zbog kiše igrati sutra.
Prema planu i programu bilo je predviđeno da Olga oko 14 časova i 40 minuta istrči na teren u Parizu kako bi odigrala meč drugog kola Rolan Garosa protiv Amerikanke Danijele Kolins, ali kako kiša i dalje pravi hosu u prestonici Francuske, tako je taj meč odložen za sutra.
Kada je u pitanju duel Rubljova i Martineza, tu se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika, jer je Rus potvrdio kvalitet i demonstrirao je silu.
I dok su Stefanos Cicipas i Karlos Alkaras prepustili svojim protivnicima po set, Rubljov je bio surov. Prvi set je rešio u svoju korist sa jednim brejkom, i to u šestom gemu za 4:2, da bi na kraju slavio 6:3.
Drugi je nešto slabije otvorio, dopustio je Špancu, inače 48. igraču na ATP rang-listi da mu oduzme servis, ali je već u sledećem usledio ribrejk.
Do novog brejka i prve prednosti u drugom setu Rubljov je stigao u sedmom gemu – 4:3, a na kraju je iskoristio treću set loptu i priveo je set kraju – 6:4.
Treći set, bio je ujedno i poslednji u meču, jer je Rubljov sa dva brejka za 36 minuta uspeo da dođe do trijumfa i da se plasira u treće kolo Rolan Garosa.
Naredni rival biće mu pobednik meča Aleksandar Miler – Mateo Arnaldi, koji je prekinut zbog kiše.
Vensan Kompani - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Bajern Minhen promovisao novog trenera
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Alkaras i Cicipas po „planu i programu“ – kiša i dalje pravi haos u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala