- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bajern Minhen promovisao novog trenera

© AP Photo / Richard SellersVensan Kompani
Vensan Kompani - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
Pratite nas
Fudbalski klub Bajern Minhen imenovao je Vensana Kompanija, bivšeg šefa stručnog štaba Barnlija, za novog trenera. Belgijanac je potpisao trogodišnji ugovor, odnosno do leta 2027. godine.
Poraz velikog i moćnog Bajerna u jednoj sezoni na sva tri fronta – Bundesliga, Liga šampiona i Kup Nemačke, očekivano je koštao posla Tomasa Tuhela, i Belgijanac je doveden sa ciljem da vrati klub na ispravan put, protkan trofejima.
„Radujem se izazovu u Bajernu i čast mi je što ću predstavljati jedan ovako veliki klub. Bajern je institucija svetskog fudbala“, rekao je Kompani.
Bivši reprezentativac Velgije i štoper Mančester sitija koji je beležio više nego solidne rezultate na klupi Barnlija, koji je prvo uveo u Premijer ligu, a zatim ispao ove sezone, objasnio je kakav stil igre će preferirati na klupi Bavaraca.
„Volim da moj tim ima loptu u posedu i da bude kreativan. Ali, isto tako zahtevaću da bude agresivni i hrabri n aterenu. Radujem se radu sa igračima i procesu izgradnje tima. Jer, kada postoji osnova, tada dolazi uspeh“, izjavio je Kompani, čije je reči preneo zvanični sajt Bajern Minhena.
Bajern je u Ligi šampiona zaustavljen pred Real Madridom, dok mu je Salataru preoteo Bajer Leverkuzen.
Marakana - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Zvezda se pre 33 godine popela na krov Evrope – „Stres pa erupcija oduševljenja i Đurđevdan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala